Παβλιουτσένκοβα, η πρώτη φιναλίστ στο Παρίσι (vids)

Η Αναστασία Παβλιουτσένκοβα προκρίθηκε στον παρθενικό Major τελικό της καριέρας της, νικώντας με straight sets την Ταμάρα Ζιντάνσεκ, στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του γυναικείου ταμπλό στο Roland Garros.

Η 29χρονη Ρωσίδα, Νο32 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, στην πρώτη της παρουσία σε ημιτελικό Grand Slam, κέρδισε την επίσης πρωτάρα

Σλοβένα και το Σάββατο θα διεκδικήσει τον 13ο και σημαντικότερο τίτλο της μέχρι τώρα καριέρας της.

Μέσα σε μια ώρα και 35 λεπτά αγώνα, η Παβλιουτσένκοβα επικράτησε με 7-5, 6-3 και στον τελικό θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του έτερου ημιτελικού, ανάμεσα στη Μαρία Σάκκαρη και τη Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα.

FINAL BOUND

In her 52nd major, @NastiaPav has secured a maiden final and a return to the top 20 with a 7-5, 6-3 win over Tamara Zidansek. #RolandGarros pic.twitter.com/U4Mrz0M2CE

Roland-Garros (@rolandgarros) June 10, 2021

Από το 2018 έχει να στεφθεί πρωταθλήτρια σε τουρνουά η Ρωσίδα, που μετράει τρία χρόνια χωρίς σημαντικό τίτλο. Το Σάββατο όμως, θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις μεγάλες επιτυχίες. Και τι μεγαλύτερο, από έναν τίτλο Grand Slam.

Τον πιο πρόσφατο τίτλο της, τον κατέκτησε στο χώμα του Στρασβούργου (2018) και αυτή την εβδομάδα θα έχει τη δυνατότητα να γράψει ιστορία, στην 52η συμμετοχή της σε Major τουρνουά.

Η Παβλιουτσένκοβα, στην πορεία της προς τον τελικό του Παρισιού, απέκλεισε κατά σειρά τις ΜακΧέιλ, Τομλιάνοβιτς, Σαμπαλένκα, Αζαρένκα, Ρυμπάκινα και Ζιντάνσεκ, παίζοντας καταπληκτικό τένις.

Στον ημιτελικό της κόντρα στην 23χρονη Σλοβένα, κέρδισε 11 πόντους περισσότερους από την αντίπαλό της (75-64) και ευτύχησε να “κλείσει” το ματς χωρίς απώλεια set, χρησιμοποιώντας την εμπειρία της στις κρίσιμες στιγμές.

Με 6/10 break πόντους ολοκλήρωσε τον αγώνα η Παβλιουτσένκοβα, που είδε τη Ζιντάνσεκ να τελειώνει το ματς έχοντας 4/11 ευκαιρίες για break.

Η Ρωσίδα “χτύπησε” στο αδύνατο 2ο σερβίς της Σλοβένας (6/16 κερδισμένους πόντους) και κάνοντας από τρία breaks σε κάθε set, έφυγε θριαμβεύτρια από το Philippe Chatrier, με τη μεγάλη πρόκριση στις αποσκευές της.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Παβλιουτσένκοβα, η πρώτη φιναλίστ στο Παρίσι (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα