Πανελλήνιο Α/Γ 2023: Μεγάλες αναμετρήσεις στα ημιτελικά

Με την προημιτελική φάση συνεχίστηκε την Παρασκευή (16/6) το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών, όπου πραγματοποιήθηκαν σπουδαίες αναμετρήσεις τόσο στο ταμπλό των ανδρών, όσο και σε αυτό των γυναικών σε μια μέρα που (αυτή τη φορά) οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν για να παιχτεί όμορφο τένις. 

Το τουρνουά ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, καθώς αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αθήνα.

Στα

ταμπλό των ανδρών το μεγάλο “ραντεβού” για τα ημιτελικά επιβεβαιώθηκε με τον τρεις φορές πρωταθλητή Ελλάδος, Αριστοτέλη Θάνο (ΑΟΑ Ηλιούπολης) να αντιμετωπίζει στους “4” τον Ιωάννη Παπουνίδη (ΟΑ Θεσσαλονίκης).

Ο Νο2 του ταμπλό, Θάνος, ο οποίος αγωνίστηκε στο κεντρικό court του ΟΑΑ, χρειάστηκε 3 set για να επικρατήσει του εξαιρετικού Δημήτρη Παλιούρα (ΟΑ Θεσσαλονίκης) με 6-3, 4-6, 6-4 και πλέον βρίσκεται δύο νίκες μακριά από τον 4ο σερί τίτλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. 

Από τη μεριά του ο Παπουνίδης έκανε την ανατροπή κόντρα στον Ιωάννη Κουντουράκη (ΟΑ Θεσσαλονίκης), ο οποίος με το δυνατό service του έβαλε δύσκολα αρχικά στον Νο3 του ταμπλό, κατακτώντας το 1ο set, όμως από εκεί και πέρα ο Παπουνίδης κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει τη νίκη με 4-6, 6-2, 6-2. 

Στο πάνω μέρος του ταμπλό ο Νο1 του τουρνουά, Ιωάννης Ξυλάς (ΑΟΑ Φιλοθέης) βρήκε τις λύσεις απέναντι στον Χρήστο Αντωνόπουλο (ΟΑ Κερατσινίου) κερδίζοντας με 6-2, 6-4 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα ημιτελικά. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Μιχάλη Σακελλαρίδη, ο οποίος πήρε την πρόκριση με 6-7(4), 6-0 με τον Χρήστο Γκλαβά (ΑΟΑ & Α. Πεύκης) να εγκαταλείπει στο 3ο set

Ημιτελικά – Σάββατο 17 Ιουνίου

Ιωάννης Ξυλάς – Μιχάλης ΣακελλαρίδηςΙωάννης Παπουνίδης – Αριστοτέλης Θάνος

Ασλανασβίλι και Μτσεντλίτζε σε μεγάλο ημιτελικό

Στο γυναικείο ταμπλό η κάτοχος του τίτλου και Νο2 του ταμπλό, Ελένη Μτσεντλίτζε (ΑΟΑ Σταυρούπολης Ίφιτος), παραχώρησε 2 games στην Νο10 του ταμπλό, Φιλίππα Πετροπούλου (ΑΟΑ Υέλου) και με 6-1, 6-1 πέρασε στην ημιτελική φάση.

Εκεί θα βρει την μια εκ των φαβορί για τον τίτλο, Άρτεμις Ασλανασβίλι (ΟΑ Κουφαλίων), η οποία επικράτησε με 6-4, 6-3 της Μαρίας Καλλίστρου (ΟΑ Αθηνών).

Στο πάνω μέρος του ταμπλό η Εμμανουέλα Αντωνάκη (ΑΟΑ Αττικός Ήλιος) μπορεί να έχασε το πρώτο της set στο τουρνουά, ωστόσο κατάφερε να φτάσει στην πρόκριση επικρατώντας της Μαριάνθης Χριστοφορίδου (ΟΑ Μαγνησίας) με 6-2, 5-7, 6-3 και πλέον στα ημιτελικά θα παίξει κόντρα στην Μαρία Ελένη Πούλκα (ΟΑ Θεσσαλονίκης), η οποία πέρασε walkover με την Ελένη Λαζαρίδου (ΟΑ Φοίβος Λάρισας) να αποσύρεται πριν από την αναμέτρηση. 

Ημιτελικά – Σάββατο 17 Ιουνίου

Ελένη Αντωνάκη – Μαρία Ελένη Πούλκα Άρτεμις Ασλανισβίλι – Ελένη Μτσεντλίτζε

MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP

The post Πανελλήνιο Α/Γ 2023: Μεγάλες αναμετρήσεις στα ημιτελικά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα