Παναγιωτόπουλος : “Η Μαρία μέχρι τα 18 δεν ακούμπησε βάρη”

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος ήταν αθλητής του στίβου της Παναχαϊκής και της ΑΕΚ. Διακρίθηκε κυρίως στα 200 μέτρα, ενώ έχει κατακτήσει 7 τίτλους, στα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Ο προσωπικός γυμναστής της Μαρίας Σάκκαρη, μίλησε στο Sports3.gr για την σούπερ επιτυχημένη συνεργασία με την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, την πρώτη του συνάντηση με την Μαρία, τη δυνατότητα που του έδωσε να εξελιχθεί, για το πότε ξεκίνησε τα βάρη η νεαρή τενίστρια και όχι μόνο.

Η πρώτη τους συνάντηση
“Η μητέρα της η Αγγελική μού έφερε

τη Μαρία στο γυμναστήριο. Ηταν ένα κοριτσάκι 13 ετών. Θυμάμαι, αντίκρισα ένα όμορφο χαρισματικό παιδάκι με μεγάλα μάτια. Εδειχνε φοβισμένη και ήταν λογικό. Σαν να έλεγε “ποιος είναι αυτός”. Επιμένω, θυμάμαι τα μάτια της, η Μαρία έχει εκφραστικό βλέμμα, μιλά με τα μάτια της.

Στο πέρασμα των χρόνων δημιουργήθηκε κι αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερη σχέση. Η Μαρία σε όλη αυτή την πορεία αποδείχθηκε συνεργάσιμη, είναι δεκτικός χαρακτήρας. Τη νιώθω σαν δικό μου παιδί, την αγαπάω, την πονάω, με νιώθει σαν δεύτερο πατέρα της”.

Η ευκαιρία που έδωσε η Μαρία στον Γιώργο Παναγιωτόπουλο να εξελιχθεί
“Μέχρι τότε η μόνη μου προπονητική σχέση αφορούσε παιδιά από τον στίβο. Όπως η Φανή (σ.σ. Χαλκιά) ήταν μια πρόκληση με την προπόνηση στα εμπόδια, έτσι η Μαρία και το τένις ήταν κάτι ξεχωριστό στη ζωή μου, μου έδινε την ευκαιρία να εξελιχθώ κι εγώ”.

View this post on Instagram

No matter what, we never stop working #sakkattack

A post shared by George Panagiotopoulos (@panagiotopoulos_coach) on Oct 8, 2020 at 5:52am PDT

Η Σχέση της Μαρίας με τα βάρη μέχρι τα 18 της
“Μέχρι την ηλικία των 18 ετών η Μαρία δεν ακούμπησε βάρη. Ό,τι έκανε μέχρι τότε, γινόταν μόνο με το σωματικό της βάρος. Σε τόση νεαρή ηλικία αυτό που έχει σημασία είναι το σώμα του αθλητή ή της αθλήτριας να αποκτήσει πρώτα την ελαστικότητα. Εχει τεράστια σημασία να περάσεις τα κατάλληλα μηνύματα στον εγκέφαλο και στο νευρικό σύστημα του αθλητή, έτσι ώστε να δημιουργείς χωρίς βιασύνη την τεχνική, να δυναμώνεις σταδιακά τον κορμό της αθλήτριας.

Ετσι προχωρήσαμε με την Μαρία κι ακόμα και τώρα ό,τι νέο επιχειρούμε στην προπονητική, γίνεται με προγραμματισμό, υπάρχει πάντα μια μεθοδολογία”, ανάφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος.

Τι απάντησε ο Γυμναστής της Μαρίας Σάκκαρη, στην άποψη που εκφράζουν κάποιοι για το ότι είναι παραγυμνασμένη;

“Ναι, υπάρχει αυτή η άποψη. Είναι και ο σωματότυπος που μπορεί να προδίδει κάτι τέτοιο. Όμως η Μαρία θέλει δυνατό και γυμνασμένο το σώμα της. Μέσα από αυτό νιώθει ασφάλεια, παίρνει αυτοπεποίθηση στη διάρκεια του αγώνα. Δεν μου έχει παραπονεθεί ποτέ σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας, μπορεί να έχει γκρινιάξει για μια άσκηση, αλλά μέχρι εκεί”.

Ακόμα και τώρα δεν κάνει τόσο πολύ μπάρα, δουλεύουμε πάντα στην ενδυνάμωση του κορμού της. Προοδευτικά έχει φθάσει να κάνει βαθύ κάθισμα μπροστινό με 120 κιλά”.

View this post on Instagram

Results come only through hard work and repetition

A post shared by George Panagiotopoulos (@panagiotopoulos_coach) on Jul 4, 2020 at 6:19am PDT

Για την προετοιμασία της, για το 2021, που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα
“Αυτή είναι η περίοδος που “χτίζεις” για όλη τη σεζόν. Εστω και εν μέσω lockdown αρχικά για τρεις με τέσσερις εβδομάδες θα ασχοληθούμε μόνο με τη φυσική κατάσταση
Στη συνέχεια για ένα μήνα θα μπει στην προετοιμασία και το τένις, έτσι ώστε μέσα στον Ιανουάριο να αρχίσουν και οι αγώνες. Ενδιάμεσα στα ταξίδια και τα τουρνουά ελάχιστες είναι οι προσαρμογές που κάνουμε”.

Γιάννης Μαύρος

The post Παναγιωτόπουλος : “Η Μαρία μέχρι τα 18 δεν ακούμπησε βάρη” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα