Όταν ο 20αρης Φέντερερ νικούσε το Νο1 στον κόσμο

Είναι από τα παιχνίδια που μένουν χαραγμένα και πάντοτε θα θυμούνται τόσο οι ίδιοι οι παίκτες, όσο και οι λάτρεις του αθλήματος.

Ο Ρότζερ Φέντερερ σε ηλικία μόλις 20 ετών, σαν ένα αστέρι να γεννιέται μέσα στο court, κατάφερνε το 2002 να πετύχει μια μεγάλη έκπληξη στον ημιτελικό του Miami Masters.

Αντίπαλος του τότε, το Νο1 στον κόσμο, Λέιτον Χιούιτ, ένας σπουδαίος αντίπαλος με εξίσου μεγάλες προοπτικές και πλούσιο ταλέντο.

Ο Ελβετός αθλητής όντας Νο14 εκείνη τη στιγμή φυσικά, ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ

στο παιχνίδι, ωστόσο κάτι τέτοιο εντός court δεν αποδείχθηκε με τον ίδιο να πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή και άκρως πειστική εμφάνιση και να πετυχαίνει μια σπουδαία νίκη.

Το 6-3, 6-4 με το οποίο κέρδισε ο Φέντερερ τον Χιούιτ δείχνει την ανωτερότητα του στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, ωστόσο κανείς δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει το πόσο υψηλής ποιότητας και κλάσης ήταν αυτός ο αγώνας, ανάμεσα σε δύο κορυφαία ονόματα του χώρου.

Με τη νίκη αυτή ο Ρότζερ, κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο στον μεγάλο τελικό του Masters 1000 στο Μαϊάμι, όπου θα αντιμετώπιζε τον εξίσου τεράστιο Άντρε Άγκασι.

Για την ιστορία, ο Αμερικανός τενίστας επιβλήθηκε στον μεγάλο τελικό με 6-3, 6-3, 3-6, 6-4, του αντιπάλου Φέντερερ, κατακτώντας το σπουδαίο τουρνουά.

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Όταν ο 20αρης Φέντερερ νικούσε το Νο1 στον κόσμο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα