Όταν ο 17χρονος Τσιτσιπάς έφτανε σε ημιτελικά του Eddie Herr

Για τη Φλόριντα αναχώρησε ο Ραφαήλ Παγώνης, ο οποίος θα συμμετάσχει αρχικά στο Eddie Herr International Junior Championship (21 Νοεμβρίου-3 Δεκεμβρίου), ενώ στη συνέχεια θα αγωνιστεί και στο θρυλικό Junior Orange Bowl (12-21 Δεκεμβρίου).

Τόσο το Eddie Herr, όσο και το Orange

Bowl είναι από τα πιο σημαντικά τουρνουά του κόσμου σε επίπεδο juniors, στα οποία έχουν συμμετάσχει ή και κατακτήσει, μεγάλα ονόματα του τένις όπως η Μαρία Σαράποβα και ο Άντι Ρόντικ, αλλά και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος μάλιστα είχε φτάσει  μέχρι τα ημιτελικά του Eddie Herr (2015) σε ηλικία 17 ετών. 

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι σε εκείνο το τουρνουά Νο1 του ταμπλό ήταν ο Κάσπερ Ρουντ, ενώ στο Νο2 ήταν ο Τσιτσιπάς. Εκτός από αυτούς τους δύο, στο τουρνουά συμμετείχαν οι Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ, Μιομίρ Κετσμάνοβιτς, Τζέι Τζέι Γουλφ, Αλεξέι Πόπιριν, Σεμπάστιαν Μπάεζ, Τομάς Μαρτίν Ετσέβερι και Άλεξ ντε Μινόρ. 

Ο Έλληνας τενίστα είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό του τουρνουά, χάνοντας από τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ, ο οποίος με τη σειρά του ηττήθηκε από τον Άλεξ ντε Μινόρ στον τελικό, ενώ στα διπλά ο Τσιτσιπάς μαζί με τον Ουζμπέκο Γιουμπάρεκ Καρίμοφ έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά όπου αποκλείστηκαν από τους Καναδούς Αλιασίμ/Σιγκουίν. 

Στο ίδιο τουρνουά του 2015 είχε συμμετάσχει και ο Χρήστος Αντωνόπουλος που ηττήθηκε στον 1ο γύρο από τον Αμερικανό Ουλισές Μπλαντς. 

Βέβαια μετά από λίγες ημέρες ο Τσιτσιπάς έκανε μια ακόμη εκπληκτική πορεία φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Orange Bowl, κερδίζοντας παίκτες όπως ο Ντένις Σαποβάλοφ και Αλεξέι Πόπιριν, για να λυγίσει στον τελικό από τον Κετσμάνοβιτς με 6-3,  2-6, 7-6(5).  Η συνέχεια για τον Τσιτσιπά ήταν ανοδική καθώς ένα χρόνο αργότερα (Μάιος 2016) ανέβηκε στο Νο1 του κόσμου. 

The post Όταν ο 17χρονος Τσιτσιπάς έφτανε σε ημιτελικά του Eddie Herr appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όταν, 17χρονος Τσιτσιπάς, Eddie Herr,otan, 17chronos tsitsipas, Eddie Herr