Οι πέντε σπουδαιότεροι τίτλοι του Ράφα – VIDEO

Ο Ραφαέλ Ναδάλ κλήθηκε να απαντήσει στο ποιους θεωρεί τους σημαντικότερους τίτλους της καριέρας του και κατάφερε να δώσει απάντηση σε αυτήν την, ομολογουμένως, πολύ δύσκολη ερώτηση!

Δεν έχει, δα, και λίγους τίτλος ο θρυλικός Ισπανός!

Έχει φτάσει αισίως τους 85 τίτλους καριέρας και το νούμερο αυτό θα ήταν σίγουρα μεγαλύτερο αν δεν είχαμε το αναγκαστικό σταμάτημα του τουρ λόγω κορονοϊού.

Γυρνώντας, λοιπόν, τον χρόνο πίσω, ο Ράφα επέλεξε τα πέντε σημαντικότερα τρόπαια που έχει κερδίσει και τα έχει σε ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά του!

1. Ρολάν Γκαρός 2005

Η αρχή

της παντοκρατορίας…

Ποιος θα το πίστευε ότι ο 19χρονος Ραφαέλ Ναδάλ θα κατακτούσε το Ρολάν Γκαρός στην παρθενική του συμμετοχή στη διοργάνωση!

Και όμως, ο θαυματουργός αυτός τενίστας, σε μια τόσο νεαρή ηλικία, κατάφερε κάτι που ελάχιστοι έχουν κατορθώσει στο σύνολο της ιστορίας του αθλήματος.

Και όχι μόνο αυτό…

Ποιος θα το πίστευε ότι ο “ταυρομάχος” θα έχτιζε ένα αδιανόητο μύθο στο χώμα του Γαλλικού Όπεν φτάνοντας, μέχρι σήμερα, τα 12 τρόπαια εκεί με μόλις δύο ήττες συνολικά, ένα μυθικό επίτευγμα που πρόσφατα ψηφίστηκε ως η μεγαλύτερη κυριαρχία αθλητή σε ένα συγκεκριμένο σπορ!

Η επιλογή του Ράφα για τον τίτλο του 2005 ήταν προφανής…

2. Wimbledon 2008

Δεν θα μπορούσε να λείπει το συγκεκριμένο βράδυ του Ιουλίου του 2008 από τις πέντε σημαντικότερες νίκες του Ραφαέλ Ναδάλ!

Ο 22χρονος Ισπανός είχε επιδείξει την κυριαρχία του στο χώμα με τέσσερις σερί κατακτήσεις στο Ρολάν Γκαρός, έχοντας σε όλες τις περιπτώσεις κερδίσει τον Ρότζερ Φέντερερ εκεί, αλλά μέτραγε και δύο σερί χαμένους τελικούς στο Wimbledon.

To 2007, μάλιστα, είχε φτάσει πάρα πολύ κοντά στο να “εκθρονίσει” τον “Βασιλιά” από το δικό του “βασίλειο” μιας και ηττήθηκε στα πέντε σετ.

Έναν χρόνο αργότερα, ακόμα πιο ώριμος τενιστικά και με περίσσεια αυτοπεποίθηση, ο Ράφα κατάφερε να ξεπεράσει την απογοήτευση του να χάσει match point έχοντας απολέσει προβάδισμα δύο σετ κόντρα στον Φέντερερ και να κερδίσει τελικά τον Ελβετό μέσα στο “σπίτι” του, στο καλύτερο, κατά πολλούς, ματς όλων των εποχών!

Η συγκεκριμένη νίκη ανέβασε κατακόρυφα το στάτους του Ναδάλ που μέσα στις επόμενες εβδομάδες γινόταν, απόλυτα δίκαια, το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης “εκθρονίζοντας” και από εκεί τον Φέντερερ μετά από τέσσερα σερί χρόνια παρουσίας του “Μαέστρου” στην κορυφή.

3. US Open 2013

Ο Ραφαέλ Ναδάλ έχει, σίγουρα, στην καρδιά του όλη τη σεζόν 2013 μιας και προερχόταν από ένα εξάμηνο αγωνιστικής απραξίας λόγω τραυματισμού, τι άλλο, για να επανέλθει με εντυπωσιακό τρόπο το 2013 σαρώνοντας σχεδόν τα πάντα στο πέρασμά του!

Η κατάκτηση όμως του US Open, σε μια χρονιά που έκανε “θραύση” στη σκληρή επιφάνεια κατακτώντας το Indian Wells, το Μόντρεαλ και το Σινσινάτι, ήταν το “κερασάκι στην τούρτα”.

Με αντίπαλο τον Νόβακ Τζόκοβιτς σε έναν τρομερό τελικό, ο Ράφα ήταν ανίκητος τη συγκεκριμένη περίοδο και κατέκτησε για δεύτερη φορά το US Open ανεβαίνοντας ξανά στο Νο1 του κόσμου!

4. Davis Cup 2004

Ο Ραφαέλ Ναδάλ ήταν ο ορισμός του “βάλτε του δύσκολα” από νωρίς!

Σε ηλικία 18 ετών, στον τελικό του Davis Cup που διοργάνωσε η χώρα του σε χωμάτινη επιφάνεια κόντρα στις πανίσχυρες Η.Π.Α. του Άντι Ρόντικ, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον πολύ πιο έμπειρο και καταξιωμένο Αμερικανό σε μια πρωτοφανή για αυτόν αναμέτρηση!

Και όμως, ο έφηβος ακόμα Ράφα δεν καταλάβαινε τίποτα, άρπαξε την πρόκληση από τα μαλλιά και με τρομερή εμφάνιση κέρδισε τον πιο φημισμένο του αντίπαλο βοηθώντας τη χώρα του να φτάσει στο τρόπαιο και να γίνει, για πρώτη φορά, ήρωας στα μάτια των συμπατριωτών του!

5. Australian Open 2009

Η συγκεκριμένη ανάμνηση για τον Ράφα ίσως συνοδεύεται και με μια πικρία, μιας και το Australian Open έχει γίνει το “καταραμένο” Slam για τον Ισπανό μετά την παρθενική του συμμετοχή σε τελικό το 2009 και την κατάκτηση του τίτλου σε ένα απίστευτο ματς που ανάγκασε τον Ρότζερ Φέντερερ να ξεσπάσει σε δάκρυα στην ομιλία μετά την ήττα του.

Ο Ράφα είχε “πληγώσει” τον Φέντερερ τόσο στο Ρολάν Γκαρός του 2008 όπου τον διέλυσε, και πολύ περισσότερο στο Wimbledon του 2008 που αναφέραμε πριν, για να έρθει ο τελικός στη Μελβούρνη το 2009 και μια ακόμα ήττα για τον Φέντερερ στα πέντε σετ, που έδειχνε ξανά ότι ο Ράφα του είχε πάρει πια για τα καλά τον αέρα.

Ωστόσο, αυτός παρέμεινε ο μοναδικός τίτλος του Ναδάλ στο ΑΟ μέχρι σήμερα μιας και στην πορεία έπαιξε σε τέσσερις ακόμα τελικούς αλλά ηττήθηκε σε όλους με τον Φέντερερ να παίρνει μάλιστα εκδίκηση με νίκη στα πέντε σετ στο επικό ματς του 2017!

Κώστας Αϊτάκης

The post Οι πέντε σπουδαιότεροι τίτλοι του Ράφα – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα