Οδηγίες της ITF για την, μετά Covid-19, εποχή στο τένις

21:02 1/5/2020 - Πηγή: Tennis24
Η International Tennis Federation (ITF) δημοσίευσε το απόγευμα της Παρασκευής τις επίσημες οδηγίες της για την, όσο το δυνατόν, πιο ασφαλή επιστροφή στο άθλημα του τένις για το πρώτο διάστημα της μετά Covid-19 εποχής.

Μπαίνουμε σε μια, παντελώς, νέα κανονικότητα όσον αφορά στον τρόπο που θα παίζουμε τένις από εδώ και στο εγγύς μέλλον.

Τόσο σε επίπεδο club παικτών όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, οι κανόνες

που ισχύουν ώστε να αποφευχθεί στο ελάχιστο η πιθανότητα μετάδοσης του Covid-19 φέρνουν μεγάλες αλλαγές σε αυτά που έχουμε συνηθίσει και απαιτούν πειθαρχία και προσαρμογή από όλους.

Η ITF τοποθετήθηκε επίσημα για το θέμα το απόγευμα της Παρασκευής θέτοντας σε δημοσιότητα το πλήρες πακέτο των οδηγιών που καλούμαστε να ακολουθήσουμε όλοι, στο μέτρο του δυνατού, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει η ITF, οι οδηγίες αφορούν αγώνες τένις σε εντελώς τοπικό και εθνικό επίπεδο και παρέχουν ένα πλαίσιο το οποίο καλούνται να τηρήσουν οι συμμετέχοντες για να προστατευτούν από το ενδεχόμενο μετάδοσης και προσβολής από τον Covid-19.

Αναφέρεται, επίσης, ότι τον πρώτο λόγο έχουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις και μόνο εφόσον δώσουν το “πράσινο φως” για διεξαγωγή αγώνων τένις, το ανωτέρω πλαίσιο καλείται να εφαρμοστεί.

Αναφέρουμε τα πιο βασικά μέτρα που περιλαμβάνει το πακέτο οδηγιών της ITF:

Tηρούμε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων από τον συναθλητή μας και αποφεύγουμε κάθε σωματική επαφή μαζί του (χειραψία μετά το ματς)Στις αλλαγές πλευράς, οι παίκτες πηγαίνουν στις αντίθετες πλευρές του φιλέΟι παίκτες χρησιμοποιούν “σημαδεμένες” μπάλεςΟι παίκτες δεν μοιράζονται εξοπλισμό (ρακέτες, πετσέτες, ποτά)Διεξάγονται μόνο αγώνες μονούΔιεξάγονται ματς χωρίς την παρουσία θεατών

Το πλήρες πακέτο οδηγιών της ITF βρίσκεται ΕΔΩ.

Κώστας Αϊτάκης

The post Οδηγίες της ITF για την, μετά Covid-19, εποχή στο τένις appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα