Οι 5 χαμένοι τελικοί του Μάρει στη Μελβούρνη – VIDEO

Ο Άντι Μάρει δεν θα μπορέσει να δώσει το παρόν στο φετινό Australian Open. Το πρώην Νο1 και νυν Νο123 της παγκόσμιας κατάταξης, είχε εξασφαλίσει wild card από τους διοργανωτές, ωστόσο λίγες ημέρες πριν το προγραμματισμένο του ταξίδι στη Μελβούρνη με ναυλωμένη πτήση τσάρτερ, διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό με αποτέλεσμα να χάσει το… τρένο.

Αν και δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ τον τίτλο στο πρώτο Grand Slam

της σεζόν, ο 33χρονος Σκωτσέζος είναι από τους πιο επιτυχημένους τενίστες στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο Μάρει έχει συμμετοχή σε 5 τελικούς στο Australian Open ενώ άλλη μια φορά έχει σταματήσει στα ημιτελικά του σπουδαίου θεσμού.

Από τις πέντε ήττες σε παιχνίδι τίτλου στη Μελβούρνη, οι τέσσερις είναι από τον Νόβακ Τζόκοβιτς και μια από τον Ρότζερ Φέντερερ.

Μια από τις φράσεις του Braveheart Άντι Μάρει που έχει μείνει στην ιστορία του τουρνουά, είναι μετά τον χαμένο τελικό κόντρα στον Φέντερερ το 2010, όταν στην τελετή απονομής είχε πει: “Μπορώ να κλάψω σαν τον Ρότζερ, αλλά είναι κρίμα δεν μπορώ να παίξω σαν αυτόν”

Το 2010, λοιπόν, ήταν η πρώτη παρουσία του Άντι Μάρει στον τελικό του Australian Open και προερχόμενος από τις νίκες επί των Ναδάλ (υπερασπιστής) και Τσίλιτς σε προημιτελικά και ημιτελικά αντίστοιχα, είχε την ατυχία να πέσει σε έναν εξαιρετικό Ρότζερ Φέντερερ, με τον Ελβετό να επικρατεί 6-3, 6-4, 7-6(11), επιστρέφοντας στο θρόνο της Μελβούρνης, μετά την ήττα από τον Ναδάλ στον συγκλονιστικό τελικό του 2009.

Έναν χρόνο αργότερα (2011), ο Μάρει επέστρεψε δριμύτερος στον τελικό της διοργάνωσης όμως ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποδείχθηκε απροσπέλαστος και με 6-4, 6-2, 6-3 δεν άφησε τον Μάρει να χαρεί τον πρώτο του Grand Slam τίτλο.

Το 2013, ο Μάρει έφτασε με ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες στον τελικό του Australian Open, έχοντας μάλιστα αποκλείσει στα ημιτελικά τον Ρότζερ Φέντερερ μετά από φοβερή μάχη 5 σετ.

Αντίπαλός του στον τελικό και πάλι ο Νόβακ Τζόκοβιτς που εξελίχθηκε σε κακό του δαίμονα στη Μελβούρνη. Αυτή τη φορά, ο Μάρει έδωσε μεγάλη μάχη με τον Σέρβο αντίζηλό του πριν ηττηθεί με 6-7(2), 7-6(3), 6-3, 6-2, γνωρίζοντας την τρίτη του ήττα σε παιχνίδι τίτλου στο νησί.

Το 2015 τρίτωσε το κακό για τον Άντι Μάρει κόντρα στον Νόλε. Ο ανίκητος στη Μελβούρνη, Σέρβος κέρδισε για τρίτη φορά τον Μάρει σε τελικό του Australian Open, επικρατώντας με 7-6(5), 6-7(4), 6-3, 6-0 του αντιπάλου του. Ήταν η 4η ήττα του Σκωτσέζου σε τελικό του Happy Slam.

Η επιστροφή του Άντι Μάρει στον τελικό της Μελβούρνης για 5η φορά, το 2016, ήταν γεμάτη προσδοκίες ωστόσο και πάλι ο Σκωτσέζος δεν μπόρεσε να κερδίσει τον κακό του δαίμονα, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος, κυρίαρχος στα γήπεδα του Melbourne Park, επικράτησε 6-1, 7-5, 7-6(3) και πανηγύρισε έναν ακόμη τίτλο στην Αυστραλία, αφήνοντας τον Μάρει με την όρεξη…

Μετά από εκείνη τη χρονιά ο Μάρει έπαιξε μόλις δύο φορές στο πρώτο Grand Slam (2017 κ 2019), χάνοντας από Μίσα Ζβέρεφ (4ος γύρος) και Μπαουτίστα Αγκουτ (1ος γύρος) αντίστοιχα.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Μάρει δεν θα πάρει μέρος στο Australian Open.

The post Οι 5 χαμένοι τελικοί του Μάρει στη Μελβούρνη – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα