Ο Τσιτσιπάς έτοιμος να γράψει ιστορία στη Νέα Υόρκη

12:41 3/9/2021 - Πηγή: Tennis24

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Κάρλος Αλκαράθ στο πλαίσιο του 3ου γύρου του US Open έχοντας στόχο την πρόκριση στους “16”, κάτι που αν συμβεί θα είναι για 1η φορά στην καριέρα του 23χρονου. 

Πέρσι ο Τσιτσιπάς είχε ηττηθεί στην ίδια φάση του τουρνουά μετά από το απίστευτο παιχνίδι με τον Μπόρνα Τσόριτς και μετά από τις 6 χαμένες ευκαιρίες για match-point του Τσιτσιπά. Φέτος έχει μπροστά του ένα από τους πλέον ανερχόμενους τενίστες. 

Ο Αλκαράθ, ο οποίος κάνει ντεμπούτο στο

US Open, προέρχεται από τις νίκες απέναντι στον Βρετανό Κάμερον Νόρι και τον Γάλλο Αρθούρ Ρίντερκνες έχοντας χάσει μόλις ένα set

Πριν από τη Νέα Υόρκη, ο Ισπανός είχε αγωνιστεί στο τουρνουά του Winston-Salem, όπου είχε φτάσει μέχρι τον τελικό χάνοντας από τον Σουηδό Μίκαελ Ίμερ. 

Χάνει μόνο από Ναδάλ!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να συνεχίσει το πολύ καλό σερί που έχει με Ισπανούς παίκτες, καθώς πέρα από τον Ράφα Ναδάλ (7 ήττες) μετράει ένα εντυπωσιακό 19-0! Στο US Open έχει παίξει δύο φορές με Ισπανούς, το 2018 όπου και απέκλεισε τον Τόμι Ρομπρέδο στα 3 sets, ενώ το ίδιο έκανε και πέρσι απέναντι στον Άλμπερτ Ράμος Βινιόλας. 

Αυτή ουσιαστικά θα είναι η 4η απόπειρα για νίκη κόντρα σε Top 10 παίκτη για τον Αλκαράθ, ο οποίος για την ώρα όχι μόνο δεν έχει νίκη, αλλά δεν έχει καταφέρει να πάρει ούτε set

Πιο συγκεκριμένα έχει ηττηθεί από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Ακαπούλκο) με 6-3, 6-1, από τον Ράφα Ναδάλ (Μαδρίτη) με 6-2, 6-1, αλλά και από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Γουίμπλεντον) με 6-4, 6-1, 6-2. 

Ισπανική “απειλή” και για Μεντβέντεφ

Ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ θα αγωνιστεί επίσης στο πρωινό πρόγραμμα με τον Ρώσο να αντιμετωπίσει τον Ισπανό, Πάμπλο Αντούχαρ σε μια αναμέτρηση όπου ο Ρώσος και Νο2 του κόσμου έχει τον πρώτο λόγο. 

Ο έτερος Ρώσος, Αντρέι Ρούμπλεφ αντιμετωπίζει τον Αμερικανό Φράνις Τιάφο, σε ένα tricky παιχνίδι, αλλά και μια πρόβα για τον δύσκολο επόμενο γύρο όπου και θα αντιμετωπίσει (σε περίπτωση πρόκρισης) έναν εκ των Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ και Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ. 

Στην αναμέτρηση των παικτών που ήρθαν από τα προκριματικά, Χένρι Λάντσκρονεν και Πίτερ Γκοϊοφτσίκ, που έχει και ελληνικό ενδιαφέρον καθώς θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του ζευγαριού Τσιτσιπας – Αλακαράθ. 

Ματς-φωτιά στις γυναίκες

Στο ταμπλό των γυναικών οι αναμετρήσεις της 5ης ημέρας είναι η μία καλύτερη από την άλλη. Την αρχή κάνει η αναμέτρηση της Βικτώρια Αζαρένκα κόντρα στην Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, ενώ μεγάλο παιχνίδι αναμένεται και στο Louis Armstrong με την Αντζελίκ Κέρμπερ να αντιμετωπίζει την Σλόουν Στίβενς. 

Η Νο2 του κόσμου, Αρίνα Σαμπαλένκα έχει μπροστά της ένα σημαντικό “εμπόδιο” την εξαιρετική το τελευταίο διάστημα, Ντανιέλα Κόλινς, η οποία θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση από το αμερικανικό κοινό, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παιχνίδι της Ελίνα Σβιτολίνα με την Ρωσίδα Ντάρια Κασάτκινα. 

Αντίθετα πιο εύκολο αναμένεται να είναι το έργο της κατόχου του τίτλου, Ναόμι Οσάκα, η οποία αντιμετωπίζει την Καναδή Λέιλα Φερνάντεζ, ενώ σε ένα από τα επίσης ενδιαφέροντα παιχνίδια η Βελγίδα Ελίζε Μέρτενς θα παίξει απέναντι στην Τυνήσια Ονς Ζαμπέρ.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Ο Τσιτσιπάς έτοιμος να γράψει ιστορία στη Νέα Υόρκη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα