Ο Σίνερ “λύγισε” τον συγκλονιστικό Μονφίς (vids)

01:41 5/9/2021 - Πηγή: Tennis24

Σε ένα από τα ομορφότερα σε εξέλιξη και πιο θελκτικά στο μάτι, παιχνίδια που έχουμε δει στο φετινό US Open, ο Γιάνικ Σίνερ υπέταξε τον απίθανο Γκαέλ Μονφίς, μετά από σπουδαία μάχη η οποία κρίθηκε στο 5ο set.

Αν και ο Ιταλός είχε πολλές ευκαιρίες να “κλείσει” νωρίτερα το ματς 3ου γύρου κόντρα στον Γάλλο showman, ο Γκαέλ, είχε άλλη άποψη. Επέστρεψε πάμπολλες φορές από πολύ δύσκολες θέσεις, αλλά εν τέλει δεν κατάφερε να “αποδράσει” με τη μεγάλη πρόκριση.

Ο

Σίνερ επικράτησε με 7-6(1), 6-2, 4-6, 4-6, 6-4 και προκρίθηκε για παρθενική φορά στην καριέρα του, στον 4ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν. Εκεί, θα συναντήσει έναν εκ των Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Τζακ Σοκ.

FORZA, @janniksin pic.twitter.com/z6Yyve9jnj

US Open Tennis (@usopen) September 4, 2021

Στην 8η παρουσία του σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης, ο 20χρονος κατάφερε να πάρει την 1η του πρόκριση στους “16” καλύτερους ενός Major θεσμού, πέραν του Roland Garros.

Μόνο στο Παρίσι είχε παίξει σε 4ο γύρο (2020, 2021) και πλέον, αφού νίκησε τον κορυφαίο Γάλλο τενίστα της εποχής, θα το πράξει και στη Νέα Υόρκη.

Για να φτάσει στη νίκη επί του ψυχωμένου 35χρονου, ο Νο13 του ταμπλό έμελλε να περάσει από 40 κύματα. Αν και προηγήθηκε με δυο sets και break (7-6, 6-2, 4-3), δεν μπόρεσε να τελειώσει τον αγώνα με straight sets.

Ο Μονφίς ξεκίνησε ξαφνικά να… πυροβολάει με το φονικό forehand του και κέρδισε τρία σερί games, για να μειώσει σε 2-1. Παρότι είχε το μομέντουμ μαζί του πια, ο Γκαέλ μπήκε πολύ νωχελικά στο 4ο set.

Ο Σίνερ κέρδισε τέσσερα συνεχόμενα games, προηγήθηκε με 4-0 και έδειξε προς στιγμήν, ότι θα ολοκληρώσει τη σπουδαία εμφάνισή του, με νίκη στα τέσσερα sets. Αμ, δε.

A salute to a beloved fighter.

The New York crowd gives @Gael_Monfils a standing ovation for his effort over five sets. pic.twitter.com/mnhRCquSxo

US Open Tennis (@usopen) September 4, 2021

Ο Γάλλος έκανε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές της καριέρας του σε set και κέρδισε έξι αναπάντητα games, για να στείλει το ματς σε decider.

Εκεί, το παιχνίδι… έσφιξε. Ο Σίνερ “έσπασε” στο εναρκτήριο game το σερβίς του Μονφίς και διαφύλαξε μέχρι τέλους το προβάδισμα, πανηγυρίζοντας έξαλλα την παλικαρίσια νίκη.

Με… 78 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Νο20 τενίστας του κόσμου, που εξαπέλυε συνεχώς επιθέσεις προς το μέρος του Ιταλού αντιπάλου του. Γι’ αυτό άλλωστε, έβγαλε και 61 winners.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ο Σίνερ “λύγισε” τον συγκλονιστικό Μονφίς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα