Ο Ράονιτς στο δρόμο του Φέντερερ! – VIDEO

Ο Μίλος Ράονιτς διέκοψε ένα σερί τεσσάρων συνεχόμενων ηττών και κέρδισε σε ένα απίστευτο τρίωρο ματς τον Τζο-Γουίλφριντ Τσόνγκα για να προκριθεί στον δεύτερο γύρο του Paris Masters!

Τα θρίλερ ξεκίνησαν από νωρίς στο Παρίσι!

Σε ένα ματς που παλαιότερα θα μπορούσε να είναι μέχρι και τελικός του τουρνουά, Τζο-Γουίλφριντ Τσόνγκα και Μίλος Ράονιτς έδωσαν μια μάχη μέχρι τελικής πτώσεως με τον Καναδό τενίστα να βγαίνει τελικά νικητής μέσα από τρία tie breaks,

6-7(4), 7-6(5), 7-6(5).

Δύο ταλαιπωρημένοι από τραυματισμούς τενίστες πρόσφατα, πάλεψαν σώμα με σώμα για τη νίκη για σχεδόν τρεις ώρες εξαντλητικής μάχης σε ένα ματς όπου δεν είχαμε ούτε ένα σπάσιμο σερβίς!

Στις λεπτομέρειες, και με το σερβίς του σε απίστευτη μέρα, ο Ράονιτς μπόρεσε να βάλει τέλος σε ένα αρνητικό σερί τεσσάρων σερί αγώνων δίχως νίκη και θα είναι ο αντίπαλος του Ρότζερ Φέντερερ το βράδυ της Τετάρτης μετά την απόφαση του Ελβετού να “κατέβει” στο τουρνουά μετά από μια τριετία!

Σε ένα ματς που, όπως καταλαβαίνετε, τα σερβίς είχαν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και τα μεγάλα ράλι ήταν σπάνια, ο Ράονιτς ήταν ο μόνος τενίστας που δημιούργησε break point στα δύο πρώτα σετ αλλά τα έχασε όλα (πέντε συνολικά).

Με απίστευτα νούμερα στο δικό του σερβίς, ο 28χρονος τενίστας είχε μάλιστα δύο set point στο σερβίς του Γάλλου στο 5-4 του πρώτου σετ αλλά ο Τσονγκά βρήκε τις λύσεις με τον μαγικό συνδυασμό σερβίς-φόρχαντ.

Τελικά, ανταμείφθηκε μιας και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο κάποια δεύτερα σερβίς του Ράονιτς στο tie break για να κάνει τελικά το 1-0 και να βάλει “φωτιά” στο Palais de Bercy που ήθελε διακαώς να δει τον επανακάμψαντα από τραυματισμό 33χρονο τενίστα να πετυχαίνει μια μεγάλη νίκη.

Ωστόσο, το ματς συνέχισε να είναι στην κόψη του ξυραφιού.

Ο Τσονγκά δεν μπόρεσε να βρει την παραμικρή λύση στο σερβίς του Ράονιτς αλλά ο Καναδός και πάλι δεν εκμεταλλεύτηκε άλλες τρεις ευκαιρίες για break.

Ωστόσο, στο επόμενο tie break σέρβιρε άψογα για να φτάσει μέχρι το 6-1, εντούτοις, εκεί έχασε τέσσερις σερί πόντους και ο Τσονγκά είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο δικό του σερβίς!

Όμως, το παράκανε με ένα δυνατό forehand και ο Ράονιτς ισοφάρισε με το γήπεδο να πέφτει σε νεκρική σιγή.

Μία από τα ίδια και το τρίτο σετ αλλά τα break point αρχικά ο Τσονγκά!

Δύο μοναδικές ευκαιρίες δημιούργησε ο Γάλλος αλλά είδε τον Καναδό να εξαπολύει ρουκέτες και να τα σβήνει με συνοπτικές διαδικασίες.

Τελικά, ο Ράονιτς είχε τα πρώτα του δύο match point καθώς ο Τσονγκά σέρβιρε στο 4-5 αλλά απάντησε με το ίδιο νόμισμα ο γηπεδούχος Γάλλος.

Ακόμα ένα tie break έλυσε τις διαφορές των δύο τενιστών με τους δυο τους να ανταλλάσσουν mini breaks μέχρι και το 5-5 και εκεί, μετά από ένα συγκλονιστικό ράλι, και πάλι το forehand του Γάλλου πήγε για υπερβολές και το πλήρωσε.

Στο σερβίς του, ο Ράονιτς δεν λάθεψε και θα είναι ένας πολύ επικίνδυνος αντίπαλος για τον Φέντερερ που προέρχεται από τον πρόσφατο τίτλο του στη Βασιλεία.

Την εκπληκτική φόρμα που “έπιασε” στη Βασιλεία όπου παραλίγο να κερδίσει τον Ρότζερ Φέντερερ συνέχιζε ο Ζιλ Σιμόν που επιβλήθηκε του συμπατριώτη, Λούκα Πούιγ με 6-3, 6-4.

Τρίτη, 30/10: 2ος γύρος Paris Masters

Dzumhur (Bosnia) beat Tsitsipas (Greece) 6-3 6-3

Τρίτη, 30/10: 2ος γύρος Paris Masters

Khachanov (Russia) beat Ebden (Australia) 6-2 2-0 ret
Fucsovics (Hungary) beat Paire (France) 6-4 6-4
Kukushkin (Kazakhstan) beat Herbert (France) 3-6 6-3 7-5
Verdasco (Spain) beat Chardy (France) 6-4 6-4
Medvedev (Russia) beat Busta (Spain) 6-2 6-2
Raonic (Canada) beat Tsonga (France) 6-7(4) 7-6(5) 7-6(5)
Simon (France) beat Pouille (France) 6-3 6-4

PARIS MASTERS SINGLES DRAW | OOP | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Ο Ράονιτς στο δρόμο του Φέντερερ! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα