Ο παγκόσμιος αντίκτυπος του έπους του Τσιτσιπά!

Όλος ο πλανήτης μιλάει πλέον για το “φαινόμενο” του Στέφανου Τσιτσιπά! Η επική νίκη του Έλληνα τενίστα κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και τον έχει αναγάγει σε πρώτη είδηση στα κορυφαία ειδησεογραφικά πρακτορεία!

Όσοι τυχόν δεν τον ήξεραν, τον έμαθαν την Κυριακή!

Η καλύτερη μέρα για το ελληνικό τένις και η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής του Στέφανου Τσιτσιπά (όπως ο ίδιος δήλωσε), περιλαμβάνει την τεράστια ιστορική νίκη του Έλληνα τενίστα κόντρα στον μέγιστο Ρότζερ Φέντερερ που είχε να ηττηθεί στη Μελβούρνη από το 2016!

Ο αντίκτυπος της νέας

επιτυχίας του Στέφανου είναι απλά δυσθεώρητος και έχει ήδη ξεπεράσει προ πολλού τα ελληνικά σύνορα.

Η νίκη του Τσιτσιπά επί του Φέντερερ έγινε και έμεινε πρώτο θέμα σε δημοσιογραφικούς κολοσσούς για πάρα πολλή ώρα με τα περισσότερα σχόλια να μιλούν για “αλλαγή φρουράς, επόμενο Νο1, ο τενίστας που θα αφήσει εποχή, ο καλύτερος εκπρόσωπος της νέας γενιάς, ο Έλληνας θεός” και άλλα εγκωμιαστικά λόγια τα οποία πέρα για πέρα αξίζει ο άνθρωπος που πήρε το ελληνικό τένις από την πλήρη αφάνεια και το έχει, ακόμα στα 20 του χρόνια, οδηγήσει στο κορυφαίο επίπεδο!

Η φήμη του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή λέει το κλισέ αλλά πόσο αληθινό είναι στην περίπτωση του ματς Φέντερερ-Τσιτσιπάς! Και πόσο ωραίο να ακούς από το στόμα του πληγωμένου, το δίχως άλλο, Ελβετού ότι έχασε από έναν καλύτερο τενίστα, τη δεδομένη μέρα, και ένα παιδί που θα μείνει στην κορυφή πολύ καιρό!

Yes, you @StefTsitsipas!

You’re into the #AusOpen quarterfinals pic.twitter.com/n9FJwedn0O

— #AusOpen (@AustralianOpen) 20 Ιανουαρίου 2019

“Ποιος εγώ;” αναρωτιόταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς δευτερόλεπτα μετά το τέλος του θριάμβου του για να απαντήσει όλο το γήπεδο δείχνοντάς τον ότι: “ΝΑΙ, ΕΣΥ!!”.

Τα δάκρυα του αδερφού του, Πέτρου, η συγκίνηση όλη της οικογένειας του Στέφανου που είναι παρούσα δίπλα του αυτές τις μέρες στη Μελβούρνη, ο έντονος πανηγυρισμός του Πατρίκ Μουράτογλου που για ακόμη μια φορά ήταν στο stand του (επόμενος προπονητής του Στέφανου;) αλλά, πάνω απ’όλα, το ζεστό χειροκρότημα από όλο το γήπεδο είναι η καλύτερη αναγνώριση της απίστευτης πορείας που έχει κάνει αυτό το παιδί το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Η αντίδραση της Μαρίας Σάκκαρη με τρία γράμματα!

O M G

— Maria Sakkari (@mariasakkari) 20 Ιανουαρίου 2019

What. A. Moment. @StefTsitsipas defeats Federer and reaches his first Grand Slam Quarterfinals pic.twitter.com/DmakdpzCpB

Wilson Tennis (@WilsonTennis) 20 Ιανουαρίου 2019

He’s done it!@StefTsitsipas knocks out defending champion Roger Federer 6-7(11) 7-6(3) 7-5 7-6(5) to reach his first quarterfinal at a Grand Slam.#AusOpen #AOFiredUp pic.twitter.com/Vz8sQa0AT1

— #AusOpen (@AustralianOpen) 20 Ιανουαρίου 2019

“Never meet your idols,” they say.

How about beating them?@StefTsitsipas | #AusOpen | #TeamMouratoglou pic.twitter.com/DITFvoT7jo

— Mouratoglou Tennis Academy (@MouratoglouAcad) 20 Ιανουαρίου 2019

“It was something—a beginning of something really big.”
“My idol today became pretty much my rival.”

Stefanos Tsitsipas thinks big, plays bigger in a 6-7 (11), 7-6 (3), 7-5, 7-6 (5) fourth-round upset of two-time defending #AusOpen champion Roger Federer: https://t.co/M5sDDvC4Xe pic.twitter.com/u6uGhdAvbx

TENNIS.com (@Tennis) 20 Ιανουαρίου 2019

Το πιο όμορφο συναίσθημα έρχεται όταν βλέπεις το πλήθος σχολίων που αφορούν τον Στέφανο (όχι Έλληνες), ακόμα και φαν του Φέντερερ που λένε, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ότι χαίρονται για την επιτυχία του Έλληνα αθλητή και θα είναι φαν του όταν ο Ελβετός “Μαέστρος” αποσυρθεί από την ενεργό δράση!

Το εντυπωσιακό είναι ότι, μέχρι στιγμής, διαχειρίζεται άψογα όλη αυτή τη δημοσιότητα και τα τόσο εγκωμιαστικά σχόλια που δέχεται.

Αυτό που βιώνει, το βράδυ της Κυριακής στη Μελβούρνη είναι σίγουρα κάτι το πρωτόγνωρο για αθλητή της ηλικίας του!

Εμείς όχι απλά ελπίζουμε αλλά είμαστε σίγουροι ότι η πορεία του δεν σταματά στη νίκη του επί του Φέντερερ αλλά θα συνεχίσει ακόμα πιο “πεινασμένος” στη δεύτερη εβδομάδα της διοργάνωσης στο ονειρικό ταξίδι του στην Αυστραλία…

Κώστας Αϊτάκης

The post Ο παγκόσμιος αντίκτυπος του έπους του Τσιτσιπά! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα