Ο καλύτερος σέρβερ σύμφωνα με τον Τζόκοβιτς

15:17 4/3/2020 - Πηγή: Tennis24
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ρωτήθηκε σε συνέντευξή του, για το ποιον θεωρεί καλύτερο σέρβερ αυτή την εποχή στο Tour της ΑΤΡ. Η απάντησή του, δεν ήταν ίσως η αναμενόμενη…

Μπορεί ο Τζον Ίσνερ να είναι 2ος στη λίστα με τους περισσότερους άσους στην ιστορία της ΑΤΡ, αλλά σύμφωνα με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, δεν είναι ο καλύτερος σέρβερ αυτή τη στιγμή στο Tour.

Ο Σέρβος, Νο1 τενίστας του κόσμου, έπλεξε το εγκώμιο του Ρέιλι Όπελκα, του υψηλόσωμου Αμερικανού που πρόσφατα κατέκτησε τον τίτλο στο Ντέλρεϊ Μπιτς.

Σύμφωνα με τον Νόλε, ο Όπελκα είναι ο κορυφαίος σέρβερ

του Tour, παρά το γεγονός ότι… δεν τον έχει αντιμετωπίσει ποτέ.

Πάντως, όπως ο ίδιος τόνισε, αν τύχει ποτέ και τεθεί αντιμέτωπος με τον Αμερικανό, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δυσκολευτεί πολύ στις επιστροφές. Πράγμα παράδοξο για Τζόκοβιτς.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Έχει κερδίσει το 90% των σέρβις γκέιμς που έχει παίξει στην καριέρα του, σε ΑΤΡ τουρνουά. Αυτό λέει πολλά για την ποιότητα του σερβίς του. Μοιάζει με τον Ίσνερ λόγω ύψους, αλλά έχει ακόμη καλύτερο σερβίς από τον Τζον.

Οι περισσότεροι τενίστες της νέας γενιάς, είναι πολύ ψηλοί. Αυτό, τους βοηθάει να έχουν δυνατό σερβίς και έτσι παίρνουν μερικούς εύκολους πόντους. Ο Ζβέρεφ, ο Μεντβέντεφ, ο Τσιτσιπάς, ο Κατσάνοφ, όλοι τους έχουν δυνατό σερβίς.

Για παράδειγμα, ο Στέφανος με τον οποίο έπαιξα στον τελικό του Ντουμπάι, σερβίρει με μέσο όρο 200-215 χλμ/ώρα.

Μερικές φορές, δεν θες να είσαι στην πλευρά των επιστροφών. Ευτυχώς, έχω βελτιώσει ανά τα χρόνια πάρα πολύ τις επιστροφές μου και μπορώ ως έναν βαθμό να αντιμετωπίζω τέτοια σερβίς. Δεν ξέρω πάντως αν τα καταφέρω το ίδιο καλά και κόντρα στον Όπελκα”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ο καλύτερος σέρβερ σύμφωνα με τον Τζόκοβιτς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα