Ο ανίκητος Νόλε του 2011

Μπορεί δράση να μην έχουμε στο Tour της ΑΤΡ όμως ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζει να βρίσκεται στο κυνήγι της καλύτερης εκκίνησης που έχει γίνει σε σεζόν, από το 1984 κι έπειτα…

Μετρώντας 18 νίκες σερί, ο Σέρβος τενίστας χρειάζεται ακόμη… 23(!) για να ισοφαρίσει το ρεκόρ του. Το όχι και τόσο μακρινό 2011, είχε ξεκινήσει τη σεζόν με 41 συνεχόμενες νίκες, κρατώντας στα χέρια του την καλύτερη εκκίνηση των τελευταίων 36 ετών.

Πριν από εννέα χρόνια, ο Νόλε πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν

της καριέρας του και δημιούργησε μια σειρά από ρεκόρ, που δύσκολα ξεπερνιούνται.

Κερδίζοντας κατά σειρά επτά τουρνουά από την έναρξη της νέας χρονιάς, σε Μελβούρνη, Ντουμπάι, Ίντιαν Γουέλς, Μαϊάμι, Βελιγράδι, Μαδρίτη και Ρώμη, ο Τζόκοβιτς μέτρησε 41 σερί νίκες, μέχρι να ηττηθεί στα ημιτελικά του Roland Garros από τον Ρότζερ Φέντερερ.

Φοβερή πορεία, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως το ξεκίνημα σε μια σεζόν, ίσως είναι το πιο απρόβλεπτο κομμάτι της, μιας και λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός. Εκπλήξεις, μπορούν να γίνουν εύκολα, όμως ο Νόλε δεν ήταν φτιαγμένος για να αποτύχει.

Ξεκίνησε με 41-0 τη χρονιά και την ολοκλήρωσε με το τρομερό 70-6. Κατέκτησε τρία Grand Slams, ξέφυγε μονάχα το Roland Garros από τη συλλογή του και φέτος ξεκίνησε με στόχο… να ξεπεράσει τον εαυτό του.

Ο προηγούμενος τενίστας που είχε καταφέρει να εκκινήσει μια σεζόν με 40 νίκες και πάνω, ήταν ο Τζον ΜάκΕνρο το 1984. Ο Αμερικανός θρύλος είχε κερδίσει 42 σερί ματς στην έναρξη της χρονιάς.

Το σερί που κρατάει αυτή τη στιγμή ο Νόλε (18-0) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο που έχει κάνει στην καριέρα του, μετά από εκείνη την “χρυσή” σεζόν του 2011.

Η πανδημία του κορονοϊού δεν μας αφήνει να δούμε τις ικανότητες του Τζόκοβιτς στο χώμα, κι αν θα μπορούσε να το διευρύνει, έχοντας και το double sunshine Masters στα πόδια του. Το γρασίδι όμως, είναι κοντά.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, αν το τένις έρθει σε κανονικούς ρυθμούς από τις αρχές Ιουνίου, τότε ο Νόλε θα νιώσει και πάλι την πρόκληση. Μπορεί να “σπάσει” αυτό το φοβερό και τρομερό ρεκόρ που κρατάει ; Μόνο ο ίδιος μπορεί να δώσει την απάντηση…

DJOKOVIC’S BEST UNBEATEN STARTS TO A SEASON (10-0 OR BETTER):

2011 — 41-0 (first loss: Roger Federer in French Open SFs)

2020 — 18-0 (streak still active)

2013 — 17-0 (first loss: Juan Martin del Potro in Indian Wells SFs)

2016 — 14-0 (first loss: Feliciano Lopez in Dubai QFs—by retirement)

2012 — 10-0 (first loss: Andy Murray in Dubai SFs)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ο ανίκητος Νόλε του 2011 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα