Ντιμιτρόφ: “Σπουδαίος αγωνιστής ο Στέφανος”

Στη μάχη των δύο πρώην πρωταθλητών του Nitto ATP Finals, ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ αποδείχθηκε λίγο καλύτερα προετοιμασμένος από τον Στέφανο Τσιτσιπά και με 6-7, 6-4, 6-3 επί του Έλληνα άσου, προκρίθηκε στα προημιτελικά του Erste Bank Open της Βιέννης, όπου την Παρασκευή θα διεκδικήσει την είσοδό του στους “4” απέναντι στον Ντάνιελ Έβανς.

Ήταν η πρώτη Top10 νίκη του Ντιμιτρόφ στη φετινή σεζόν, μόλις στον 3ο αγώνα με αντίπαλο της πρώτης

10αδας μέσα στη χρονιά.

Ο Στέφανος κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, μετά από μια εκπληκτική ανατροπή στο tie break όπου με εφτά συνεχόμενους πόντους έκανε το 0-5 σε 7-5, ωστόσο στη συνέχεια δεν μπόρεσε να περιορίσει την επιθετικότητα και τις μοναδικές εμπνεύσεις του 29χρονοτ Βούλγαρου, γνωριζοντας την πρώτη του ήττα σε δύο αναματρήσεις με τον Ντιμιτρόφ.

“Έμεινα στο ματς και αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Ο Στέφανος είναι σπουδαίος αγωνιστής. Πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος. Ήμουν συγκεντρωμένος στα πιο απλά πράγματα του παιχνιδιού” είπε αμέσως μετά ο Ντιμιτρόφ, πρώην Νο3 και νυν Νο20 της παγκόσμιας κατάταξης.

“Κάθε καλό ματς που κάνεις, σου δίνει αυτοπεποίθηση. Σήμερα ήταν απαιτητικό παιχνίδι για το σώμα οπότε ελπίζω να έχω αρκετό χρόνο για αποκατάσταση για το αυριανό ματς. Μου αρέσουν οι πιθανότητες που έχω στη Βιέννη. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ” πρόσθεσε.

Με την πρόκριση στα προημιτελικά του Αυστριακού τουρνουά, ο Ντιμιτρόφ έχει εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο18 του κόσμου κι αν περάσει στα ημιτελικά, θα κερδίσει άλλη μια θέση. Σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου, θα ανέβει στο Νο14, στην υψηλότερη θέση που έχει βρεθεί εδώ και δύο χρόνια.

Τα καλύτερα του Ντιμιτρόφ κόντρα στον Τσιτσιπά

ERSTE BANK OPEN DRAW | OOP (-1h)

The post Ντιμιτρόφ: “Σπουδαίος αγωνιστής ο Στέφανος” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα