Ντάλας, Ντόχα και Μόναχο αναβαθμίζονται σε ΑΤΡ 500 από το 2025

Τα τουρνουά ATP Tour στο Ντάλας, τη Ντόχα και το Μόναχο θα αναβαθμιστούν σε ATP 500 από το 2025 σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων της ATP για την ενίσχυση του ημερολογίου. Οι τρεις αυτές αναβαθμίσεις πρόκειται να προσφέρουν οφέλη, τόσο στους οπαδούς, όσο και στους παίκτες με περισσότερες ευκαιρίες δράσης σε μεγαλύτερα τουρνουά. 

Το Dallas

Open θα μεταφερθεί σε νέο χώρο, ο οποίος θα ανακοινωθεί σύντομα, με την πόλη έχει μακρά ιστορία φιλοξενίας σημαντικών αθλητικών γεγονότων συμπεριλαμβανομένων των αγώνων All-Star, του Super Bowl, ενώ το 2026 θα φιλοξενήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου. 

Το Qatar ExxonMobiIe Open έχει να ανακηρυχθεί 5 φορές ως το καλύτερο 250άρι τουρνουά της χρονιάς, όπως ψηφίστηκε από τους παίκτες και είναι γνωστό για παγκόσμια κλάσης πρότυπα προσελκύοντας πάντα μεγάλα ονόματα του αθλήματος. 

Το BMW Open αναμένεται να κάνει το δικό του…λίφτινκγ και να υποβληθεί σε πλήρη ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του ως μέρος των σχεδιών για την αναβάθμισή του. 

Ως μέρος της διαδικασίας της αναβάθμισης, τα τουρνουά ATP 250 σε Ατλάντα, Λιόν και Νιούπορτ θα αποσυρθούν από το καλεντάρι της ATP το 2025

Οι συγκεκριμένες αναβαθμίσεις θα επεκτείνουν τα 500άρια τουρνουά από 13 σε 16 σε όλη τη σεζόν. Οι πόλεις Ντάλας, Ντόχα και Μόναχο εντάσσονται σε μια λίστα προορισμών που ήδη εμφανίζοντας στα 500άρια τουρνουά συμπεριλαμβανομένων των: Ακαπύλκο, Βαρκελώνη, Βασιλεία, Πεκίνο, Ντουμπάι, Χάλε, Αμβούργο, Λονδίνο, Ρίο ντε Τζανέιρο, Ρότερνταμ, Τόκιο, Βιέννη και Ουάσιγκτον.

Οι αλλαγές συμπίπτουν με τις βελτιώσεις στην κατηγορία ATP Masters 1000, με τα 7 από τα 11 τουρνουά να διεξάγονται σε 12 ημέρες από το 2025

Το πλήρες αγωνιστικό ημερολόγιο του 2025 θα ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες. 

The post Ντάλας, Ντόχα και Μόναχο αναβαθμίζονται σε ΑΤΡ 500 από το 2025 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα