Ναδάλ: Ο δρόμος για το πρώτο του Paris Masters

Το indoor Masters του Παρισιού, είναι ένα από τα μεγάλα τρόπαια του tour τα οποία λείπουν από την τροπαιοθήκη του Ράφαελ Ναδάλ.

Σε εφτά συμμετοχές, μολις, στη διοργάνωση, ο σπουδαίος Ισπανός δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει ποτέ τον τίτλο του Paris Masters έχοντας συνολικό ρεκόρ 19-5 και μόλις μια συμμετοχή στον τελικό, στην παρθενική του εμφάνιση το 2007 όταν ηττήθηκε από τον Νταβίντ Ναλμπαντιάν.

Το

γεγονός ότι το Paris Masters διεξάγεται στο τέλος κάθε σεζόν, σε συνδυασμό με την επιφάνεια που δεν είναι και η αγαπημένη του Ράφα, δεν έχουν επιτρέψει στον αριστερόχειρα νησιώτη να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου.

Φέτος, ο 34χρονος άσος θα πραγματοποιήσει την 8η συμμετοχή του στο Παριζιάνικο Masters και οι συνθήκες είναι ιδανικές.

Έχοντας τη δυνατότητα να ξεκουραστεί για 3 εβδομάδες, μετά τον ιστορικό θρίαμβό του στο Roland Garros, ο Ναδάλ επιστρέφει στο Παρίσι και θέλει να εκμεταλλευτεί την απουσία του περσινού πρωταθλητή, Νόβακ Τζόκοβιτς για να κατακτήσει για πρώτη φορά το Paris Masters και να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Σέρβου με τα 36 Masters τουρνουά.

Για να τα καταφέρει, θα πρέπει να κερδίσει πολλούς αξιόλογους αντιπάλους, στη λιγότερο αρεστή επιφάνεια για τον ίδιο.

Σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε το Σάββατο στην AccorHotel Arena, ο Ναδάλ στο 2ο γύρο θα περιμένει το νικητή της αναμέτρησης Φίλιπ Κραϊνοβιτς-Φελισιάνο Λόπεζ ενώ στον 3ο γύρο διασταυρώνεται με τον Κροάτη, Νο15 του ταμπλό, Μπόρνα Τσόριτς.

Στην πρεμιέρα του στο Παρίσι (είτε με Κραϊνοβιτς είτε με Λόπεζ), ο Ράφα θα έχει την ευκαιρία να πετύχει την 1000η νίκη του στo ATP Tour (999-201) σε ένα ακόμη milestone στην καριέρα του.

Εφόσον όλα κυλήσουν φυσιολογικά, στα προημιτελικά ο Ναδάλ διασταυρώνεται με έναν εκ των Γκοφάν-Μπούστα που δεν βρίσκονται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα στον πιθανό ημιτελικό με έναν εκ των Ζβέρεφ ή Ρούμπλεφ που είναι από τους πιο φορμαρισμένους τενίστες στο tour, προερχόμενοι από συνεχόμενους τελικούς σε indoor τουρνουά.

Στο κάτω μερος του ταμπλό ξεχωρίζει το όνομα του Στέφανου Τσιτσιπά, Νο2 του ταμπλό, με τον Έλληνα πρωταθλητή να έχει πιθανούς αντιπάλους έως τον τελικό τους Ουμπερ, Αλιασίμ, Ράονιτς, Μεντβέντεφ ή Σβάρτσμαν.

PARIS MASTERS DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Ναδάλ: Ο δρόμος για το πρώτο του Paris Masters appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα