Ναδάλ: 60 τίτλοι σε μια και μόνο επιφάνεια

Από το ξεκίνημα του επαγγελματικού τένις το 1968, υπάρχουν μόνο 12 παίκτες που έχουν καταφέρει να κερδίσουν συνολικά 60 ATP τίτλους. Ο Ροντ Λέιβερ, ο Τζίμι Κόνορς, Ιλίε Ναστάσε και Μπιορν Μποργκ, ήταν οι πρώτοι που πέτυχαν αυτό το σπουδαίο επίτευγμα.

Αυτοί που ακολουθούν αυτό το μεγάλο ρεκόρ, είναι ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Ράφαελ Ναδάλ.

Το να καταφέρει κανείς να κερδίσει 60 τίτλους είναι πραγματικά εκπληκτικό και κορυφαίο, αλλά γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό όταν μιλάμε για τόσα πολλά τρόπαια σε μια

συγκεκριμένη επιφάνεια!

Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ο πρώτος στην ιστορία του Επαγγελματικού τένις που το έχει κάνει πράξη αυτό, έχοντας πλέον 71 τίτλους σε hard court.

O Νόβακ Τζόκοβιτς μπήκε σε αυτή την ιδιαίτερη λίστα τον Αύγουστο κερδίζοντας το Cincinnati Masters 2020 και πλέον όλα τα βλέμματα είχαν στραφεί στον Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος ξεκίνησε τη χρονιά με 59 τίτλους στο χώμα. Χωρίς να έχει τη δυνατότητα την Άνοιξη να πιάσει το ρεκόρ αυτό εξαιτίας της πανδημίας, τον Σεπτέμβριο, αλλά και τον Οκτώβριο είχε την ευκαιρία σε Ρώμη και Γαλλία να πιάσει το σπουδαίο αυτό επίτευγμα.

Στην Ιταλική πρωτεύουσα δεν τα κατάφερε, αφού βρήκε απέναντι του έναν εκπληκτικό Ντιέγκο Σβάρτσμαν, ο οποίος τον απέκλεισε στα προημιτελικά, όμως δεν συνέβη το ίδιο και στο Γαλλικό Όπεν. Ο Ράφαελ Ναδάλ εκεί όρισε τους δικούς του κανόνες, κάνοντας ένα εξαιρετικό τουρνουά και φτάνοντας τα 13 Ρολάν Γκαρός και πιάνοντας στους 20 Grand Slam τίτλους τον Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Ισπανός, έγινε ο πρώτος που κατακτά 60 τίτλους στην πιο αργή επιφάνεια, προσθέτοντας κάτι ακόμη πιο εκπληκτικό μετά τη σπουδαία πορεία για άλλη μια χρονιά στο Γαλλικό Όπεν.

Ο Ναδάλ κέρδισε τον πρώτο του χωμάτινο τίτλο σε ηλικία μόλις 18 ετών το 2004, ενώ είναι ο μοναδικός που καταφέρνει να κερδίζει τουλάχιστον έναν τίτλο μέσα στη χρονιά, εδώ και 17 σερί χρόνια, στο χώμα ενώ το ρεκόρ νικών/ηττών είναι εκπληκτικό: 445-40.

Ο Ράφαελ Ναδάλ έγινε ο τρίτος παίκτης με 60 τίτλους σε μια επιφάνεια
Σε σχέση με τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ, που έχουν πολλές ευκαιρίες να κερδίσουν τίτλους στη σκληρή επιφάνεια, o Ναδάλ συνήθως περιορίζεται στα πέντε κύρια τουρνουά στη χωμάτινη επιφάνεια, που διεξάγονται τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο (Μόντε Κάρλο, Βαρκελώνη, Ρώμη, Μαδρίτη και Παρίσι).

Ο Ράφα κατέκτησε πάνω από τέσσερις τίτλους στη χωμάτινη περίοδο τις χρονιές 2005, 2007 και 2013, αυξάνοντας το ρεκόρ του χρόνο με τον χρόνο και φτάνοντας να πανηγυρίσει τον 60ο του τίτλο σε χωμάτινη επιφάνεια στο αγαπήμενο του Ρολάν Γκαρός.

Στον τελικό αντιμετώπισε το Νο. 1 Νόβακ Τζόκοβιτς κερδίζοντας τον σε 2 ώρες και 41 λεπτά με 3-0 σετ και ουσιαστικά στο μόνο σετ που απειλήθηκε ήταν το τρίτο, με τον Ισπανό τενίστα να πραγματοποιεί ένα ανεπανάληπτο τουρνουά, στο οποίο δεν έχασε ούτε σετ ως το φινάλε του.

Περισσότεροι κερδισμένοι τίτλοι σε μία μόνο επιφάνεια

71- Ρότζερ Φέντερερ(σκληρή)
60- Νόβακ Τζόκοβιτς(σκληρή)
60 Ράφαελ Ναδάλ(χώμα)

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post Ναδάλ: 60 τίτλοι σε μια και μόνο επιφάνεια appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα