Μουζέτι: “Δεν ήθελα να παίξω τένις μετά τον χωρισμό μου”

Ο ανερχόμενος Ιταλός, Λορέντζο Μουζέτι αποκάλυψε ότι ο χωρισμός με τη φίλη του τον επηρέασε σε τέτοιο βαθμό που δεν ήθελε να παίξει τένις.

Εκτός από αυτό το γεγονός, ο 19χρονος μίλησε και για την πίεση που ένιωσε μετά από το Roland Garros, αλλά και ότι αρχίζει να βελτιώνεται ψυχολογικά με τη βοήθεια ειδικού. 

Αυτή την εβδομάδα ο Μουζέτι αγωνίστηκε στο τουρνουά του Καζακστάν, όπου και αποκλείστηκε στον 2ο γύρο από τον Σέρβο Λάσλο Τζέρε μετά από ένα παιχνίδι που

κράτησε περίπου 3 ώρες. 

“Είχα μια άσχημη περίοδο τους τελευταίους μήνες. Χώρισα με τη φίλη μου και δεν ήθελα να παίξω άλλο. Έτσι αποφάσισα να ζητήσω βοήθεια από ψυχολόγο και πλέον νιώθω καλύτερα”, δήλωσε σε συνέντευξή του σε ιταλικό Μέσο.

Γεγονός είναι ότι η άνοδος του Μουζέτι ήταν εντυπωσιακή, καθώς κατάφερε να αγωνιστεί σε δύο ημιτελικούς (Ακαπούλκο και Λυών), ενώ στο Roland Garros έφτασε μέχρι τους “16” όπου λίγο έλειψε να αποκλείσει τον μετέπειτα κάτοχο, Νόβακ Τζόκοβιτς όντως μπροστά με 2-0 προτού εγκαταλείψει την αναμέτρηση στο 5ο set.

“Μετά το Roland Garros, όλα τα φώτα της δημοσιότητας είχαν πέσει πάνω μου. Ίσως έδωσα αρκετό χρόνο σε αυτό και δεν επικεντρώθηκα στο τένις. Ήταν μια δύσκολη περίοδος για μένα.”

“Είναι μεγάλη πίεση για έναν 19χρονο όλο αυτό. Δεν ήξερα πως να το διαχειριστώ. Δεν μπορούσα να αποδώσω το 100% μέσα στο κορτ. Άρχισα να δουλεύω πάνω σε αυτό με έναν ειδικό ψυχικής υγείας και νομίζω ότι λειτούργησε.”

“Δεν είναι εύκολο να αλλάξω από τη μια μέρα στην άλλη και ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά πιστεύω  ότι έχω βελτιωθεί ψυχικά. Ακόμα και στη νίκη που έκανα στον 1ο γύρο στο Καζακστάν κόντρα στον Μαρκ Πόλμαν χρειάστηκε να παλέψω για τον κάθε πόντο.”

“Πλέον η διαφορά των παικτών που προέρχονται από τα Challengers από τους παίκτες της ATP Tour είναι μικρή. Πρέπει να βρισκόμαστε στο 100% της απόδοσής μας κάτι που είναι αρκετά δύσκολο.”

Θάνος Σταθόπουλος

The post Μουζέτι: “Δεν ήθελα να παίξω τένις μετά τον χωρισμό μου” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα