Μουράτογλου: “Ο Τσιτσιπάς δεν έχει ταβάνι”

O Πάτρικ Μουράτογλου σε μεγάλη συνέντευξη στη Real News μιλάει για το νέο μεγάλο αστέρι του παγκοσμίου τένις

Συνέντευξη στην εφημερίδα Real News και τη Μαρία Δεναξά, έδωσε ο Πάτρικ Μουράτογλου που διατηρεί μια από τις μεγαλύτερες ακαδημίες τένις στον κόσμο, στην οποία προπονείται ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τα 16 του χρόνια.

Ο Μουράτογλου που βοήθησε πολύ τον Στέφανο στο ξεκίνημα της

καριέρας του, μιλάει για το ταλέντο του 21χρονου Έλληνα πρωταθλητή αλλά και για το δύσκολο έργο του να εκθρονίσει τα ιερά τέρατα του παγκοσμίου τένις, Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς.

“Ανακάλυψα τον Στέφανο το 2015 στο διαδίκτυο. Είχα ακούσει να μιλάνε για έναν νεαρό Έλληνα που έπαιζε καλό τένις. Έψαξα στο ίντερνετ και βρήκα το βίντεο ενός αγώνα όπου έπαιζε στο Youtube. Η ποιότητα του βίντεο ήταν μέτρια, αλλά ανακάλυψα έναν νεαρό που μου φάνηκε ότι παρουσίαζε τα υψηλά προσόντα ενός σπουδαίου παίκτη. Στη συνέχεια πλησίασα τον πατέρα του τον Απόστολο και τους έφερα στην Ακαδημία Μουράτογλου. Δουλεύουμε μαζί από τα 16 του και χαίρομαι κάθε μέρα που τον ανακάλυψα και τον βοήθησα να αξιοποιήσει ένα ταλέντο και μια αποφασιστικότητα εκτός ορίων” ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Σερίνα Γουίλιαμς.

Όσο για το που μπορεί να φτάσει ο Στέφανος, ο Μουράτογλου, υπογράμμισε: “Ο Στέφανος δεν έχει κανένα όριο. Διαθέτει τα απαραίτητα ποιοτικά χαρακτηριστικά για να φθάσει στην κορυφή, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς. Έχει μπροστά του τους τρείς μεγαλύτερους παίκτες της ιστορίας του αθλήματος. Ρότζερ, Ράφα, Νόβακ. Ωστόσο, τον θεωρώ ικανό για τα πάντα. Είναι εξαιρετικά αποφασισμένος, πιστεύει απίστευτα στον εαυτό του και έχει ένα περιβάλλον μεγάλης ποιότητας με τον πατέρα του τον Απόστολο, που κάνει μια αξιόλογη δουλειά καθημερινά δίπλα του”.

Ο Πάτρικ Μουράτογλου που αγαπάει πολύ την Ελλάδα, λόγω της καταγωγής του πατέρα του, Παρασκευά Μουράτογλου, μίλησε για τις προοπτικές της χώρας μας εκφράζοντας την επιθυμία του στο μέλλον να ανοίξει μια ακαδημία στην Ελλάδα.

“Θεωρώ πως αυτό που συμβαίνει εδώ και 20 χρόνια, οδηγεί σταδιακά την Ελλάδα να γίνει μια χώρα του τένις. Ο Μάρκος Παγδατής είναι Κύπριος αλλά έχει ένα πραγματικό ελληνικό DNA. Ο Στέφανος πλέον επιτυγχάνει πολύ υψηλά σκορ και η προσωπικότητα του θα εμπνεύσει πολλούς νέους γιατί είναι χαρισματικός. Η Μαρία Σάκαρη παίζει επίσης πολύ καλά. Αισθάνομαι μια μεγάλη δυναμική του τένις στην Ελλάδα. Πρέπει να εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία για να προωθήσουμε το άθλημα μας στο μέγιστο. Να φτιάξουμε γήπεδα, να ανοίξουμε σχολεία τένις ώστε οι νέοι να προπονούνται και είμαι πεπεισμένος πως η Ελλάδα θα γίνει μια μεγάλη χώρα για αυτό το υπέροχο άθλημα.

O πατέρας μου είναι Έλληνας, όπως και η μισή οικογένεια μου. Είμαι πολύ συνδεδεμένος με την Ελλάδα. Είναι ο λόγος για τον οποίο πάντα αναζητούσα νεαρά ελληνικά ταλέντα για να τα βοηθήσω να πετύχουν. Όταν γνώρισα τον Μάρκο Παγδατή είπα πως ήθελα οπωσδήποτε να του δώσω τα μέσα για να γίνει ένας μεγάλος παίκτης. Το ίδιο είπα όταν συνάντησα τον Στέφανο Τσιτσιπά. Σκέφτηκα πως αν πετύχαινα το στοίχημα να τον κάνω πρωταθλητή, αυτό θα τονώσει πολύ το άθλημα μας στην Ελλάδα. Αισθάνομαι πως κάτι τέτοιο συμβαίνει ήδη. Είμαι βέβαιος πως πολλά μικρά Ελληνόπουλα ονειρεύονται τώρα να γίνουν ο επόμενος Στέφανος. Εάν μια μέρα έχω την ευκαιρία να δημιουργήσω μια Ακαδημία Μουράτογλου στην Ελλάδα, αυτό θα είναι ένα όνειρο για μένα”.

Ο Μουράτογλου αποκάλυψε πως στην ακαδημία του προπονείται ένας νεαρός Κύπριος που έχει προοπτικές να κάνει καριέρα.

“Έχω έναν νεαρό Κύπριο που προπονείται στην Ακαδημία Μουράτογλου και παίζει πολύ καλά. Ήταν το Νο1 στην Ευρώπη στα 12 και στη συνέχεια στα 14 του χρόνια. Έχει επίσης μια πολύ καλή δυναμική. Ονομάζεται Κωνσταντίνος Κόσης. Για να γίνει δεκτός κάποιος στην Ακαδημία Μουράτογλου, πρέπει να έρθει μια εβδομάδα, στο πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού stage, ώστε να περάσει τις δοκιμασίες αποδοχής, που περιλαμβάνουν πολλές ποικίλες παραμέτρους σε επίπεδο τένις, εκπαιδευτικό, μια αξιολόγηση δυνατοτήτων, τη πνευματική του στάση, τα αθλητικά ποιοτικά χαρακτηριστικά κτλ.

Αυτή τη στιγμή έχουμε 200 νέους μαθητές τένις που θέλουν να γίνουν επαγγελματίες παίκτες. Αυτό το εξατομικευμένο πρόγραμμα, παρέχει σε κάθε αθλητή μια προσέγγιση 360° για να μεγιστοποιήσει τη δυναμική του. Η πανεπιστημιούπολη, τα γήπεδα, το σχολείο (γαλλικό και διεθνές), βρίσκονται στον ίδιο χώρο για να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ώστε να μεγαλώσουν όχι μόνο σαν τενίστες αλλά επίσης και σαν άνθρωποι.”

Τέλος, μιλώντας για τη Μαρία Σάκκαρη, είπε: “Γνωρίζω τη Μαρία. Την εκτιμώ πολύ σε προσωπικό επίπεδο. Είναι επίσης σπουδαία παίκτρια και σπουδαία μαχήτρια. Η Ελλάδα είναι τυχερή που έχει δυο αθλητές του επιπέδου της Μαρίας και του Στέφανου”

The post Μουράτογλου: “Ο Τσιτσιπάς δεν έχει ταβάνι” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα