Μόντε Κάρλο: Επικός Μουζέτι απέκλεισε τον Τζόκοβιτς (vids)

Ο Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα μπήκε στο…σώμα του Λορέντζο Μουζέτι με τον Ιταλό να κάνει τεράστια ανατροπή απέναντι στον Νο1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς και με 4-6, 7-5, 6-4 να φτάνει στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, αλλά και την πρόκριση στα προημιτελικά του Rolex Monte Carlo Masters για 1η φορά στην καριέρα του.

Σ’ ένα παιχνίδι που είχε τα πάντα, ακόμα και διακοπή (περίπου μιας ώρας) λόγω βροχής, ο Μουζέτι σημείωσε μια τεράστια νίκη φτάνοντας σε προημιτελική φάση για 3η φορά φέτος στο Tour σημειώνοντας την

9η νίκη του μέσα στο 2023, αλλά και την 5η καριέρας στο τουρνουά. 

Παράλληλά αυτή ήταν η 1η νίκη του κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά από τις τρεις σερί ήττες που είχε από τον Σέρβο συμπεριλαμβανομένης και της ολικής ανατροπής στο Roland Garros του 2021. 

Από την άλλη ο Νόβακ Τζόκοβιτς από το 2015 (τελευταίος τίτλος του) και μετά μετράει μόλις δύο παρουσίες στα προημιτελικά της διοργάνωσης (2017, 2019), ενώ αυτή ήταν η μόλις 4η ήττα του απέναντι σε Ιταλό παίκτη (47-4), με την τελευταία να είναι το 2020 στα προημιτελικά του indoor τουρνουά της Βιέννης. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Τζόκοβιτς, ο οποίος έπαιξε με δεμένο τον δεξί αγκώνα και ταινία στον αριστερό δικέφαλο, τελείωσε την αναμέτρηση με έναν άσο, αλλά και 8 διπλά λάθη, ενώ υπέπεσε συνολικά σε 46 αβίαστα λάθη! 

Ο Σέρβος αντιμετώπισε πρόβλημα και στο 2ο service, όπου έπαιξε με 39%, ενώ δέχθηκε 8 break σε 14 συνολικά break-points του Μουζέτι! 

Στο 1ο set ο Τζόκοβιτς χρειάστηκε να “σπάσει” τρεις φορές το service του Μουζέτι, ο οποίος με τη σειρά του απάντησε στα δύο break του Σέρβου (3-1, 4-2) μειώνοντας σε 3-2 και 5-4, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και την 3η φορά εκεί όπου ο Τζόκοβιτς δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του κλείνοντας το set με 6-4. 

Στο 2ο set Τζόκοβιτς και Μουζέτι αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα από τη θέση του service με τον Σέρβο να κρατάει μόλις μια φορά το service του (δέχθηκε 5 break) και τον Ιταλό να κάνει το σημαντικό hold στο 12ο game ισοφαρίζοντας σε 1-1, οδηγώντας το παιχνίδι στο decider, γεγονός που προκάλεσε αρκετά νεύρα στον Σέρβο.

Στο 3ο set η βροχή έκανε την εμφάνισή της, με τους δύο παίκτες να αποσύρονται μετά το τέλος του 4ου game (2-2), επιστρέφοντας στο court μετά από περίπου μία ώρα.

Στο 7ο game, ο Μουζέτι εκμεταλλεύτηκε ένα ακόμα κακό service-game του Τζόκοβιτς παίρνοντας προβάδισμα με 4-3 το οποίο και εξαργύρωσε αμέσως μετά κάνοντας το 5-3. Σ’ ένα από τα σπάνια love-game του αγώνα ο Τζόκοβιτς μείωσε σε 5-4 με τον Μουζέτι να παίρνει τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς. 

Ο Ιταλός προηγήθηκε με 40/15, ωστόσο ο Τζόκοβιτς έσβησε και τα δύο match-points του Ιταλού, αλλά και ακόμα ένα λίγο αργότερα. Στο 4ο match-point ο Μουζέτι οδήγησε τον Τζόκοβιτς σε λάθος υπό πίεση σφραγίζοντας τη μεγάλη έκπληξη και παίρνοντας την πρόκριση για την 8άδα εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του, Γιάνικ Σίνερ. 

MONTE CARLO MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

The post Μόντε Κάρλο: Επικός Μουζέτι απέκλεισε τον Τζόκοβιτς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα