Μόγια: “Σπάνια η πνευματική δύναμη του Νόλε”

Ο προπονητής του Ράφαελ Ναδάλ και πρωταθλητής του Γαλλικού Όπεν το 1998, Κάρλος Μόγια, παραδέχθηκε ότι η πνευματική δύναμη και η αποφασιστικότητα του Νόβακ Τζόκοβιτς, είναι κάτι σπάνιο στην ιστορία του αθλήματος.

Ο Σέρβος υπεραθλητής, κέρδισε τον Ναδάλ στα ημιτελικά του Roland Garros, πριν ανατρέψει το εις βάρος του 0-2 σετ στον τελικό απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά, κατακτώντας τον δεύτερο τίτλο του στο Παρίσι και συνολικά 19ο

Grand Slam της καριέρας του.

Ήταν μόλις η 3η ήττα του Ράφα Ναδάλ στο αγαπημένο του τουρνουά, αναγκάζοντας τον Κάρλος Μόγια να παραδεχθεί: “Ο Νόβακ έχει εντυπωσιακή πνευματική δύναμη, μια αποφασιστικότητα που σπάνια έχουμε δει στην ιστορία του αθλήματος. Ο Ράφα έκανε πολλά αβίαστα λάθη και δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο, ούτε στο σερβίς ούτε στο backhand του.

Ο Νόλε τα πήγε καλύτερα, πίεσε τον Ράφα στο backhand του και δεν του επέτρεψε να βρει λύσεις. Πήραμε ένα καλό μάθημα από αυτό το παιχνίδι”.

Ο Ισπανός προπονητής αναφέρθηκε και στην απόφαση του Ναδάλ και της ομάδας του να μην αγωνιστεί στα δύο επόμενα μεγάλα ραντεβού, στο Wimbledon και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

“Η χωμάτινη περίοδος ήταν δύσκολη, με μεγάλη σωματική και πνευματική καταπόνηση. Ο Ράφα ήταν εξαντλημένος μετά το τελευταίο του παιχνίδι. Τώρα θα ξεκουραστεί πολύ καλά. Το τένις είναι ένας μαραθώνιος κατά τον οποίον πρέπει να πάρεις δύσκολες αποφάσεις. Ο Ράφα σκέφτηκε ότι το καλύτερο για τον ίδιο ήταν να κάνει ένα διάλειμμα, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει με φουλ δύναμη. Δεν μπορεί να αγωνιστεί σε ένα Grand Slam αν δεν είναι 100% έτοιμος” είπε χαρακτηριστικά ο Μόγια.

Ο 35χρονος Ναδάλ, αναμένεται να επανεμφανιστεί στο Αμερικάνικο swing με τα Masters σε Καναδά, Σινσινάτι και φυσικά το US Open (30 Αυγούστου – 12 Σεπτεμβρίου).

The post Μόγια: “Σπάνια η πνευματική δύναμη του Νόλε” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα