Μόγια: “Ο Ράφα βελτιώνεται, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί”

Ο προπονητής του Ράφα Ναδάλ, Κάρλος λόγια μίλησε για την επιστροφή του Ναδάλ στην ενεργό δράση και συγκεκριμένα στο τουρνουά της Ντόχα, τονίζοντας ότι η κατάσταση του 37χρονου βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Ο πρώην Νο1 του κόσμου είπε ότι ο τραυματισμός στο Μπρίσμπεϊν δεν ήταν σοβαρός, αλλά ήταν αρκετά σοβαρός για να μείνει ο Ναδάλ εκτός Australian Open, κάτι που ήταν ένα ισχυρό πλήγμα για τον 22 φορές major

πρωταθλητή. 

“Ο Ράφα βελτιώνεται. Είμαστε προσεκτικοί. Πρέπει να είμαστε. Αρχίζουμε σιγά-σιγά να μπαίνουμε και πάλι σε ρυθμό προπόνησης. Δεν ήταν κάτι σοβαρό, αλλά αρκετά σοβαρό για να μην παίξει στο Australian Open, το οποίο ήταν ένας από τους μεγάλους του στόχους για φέτος.”, είπε ο Μόγια

“Με αυτούς τους δύσκολους μήνες που πέρασε είδε τον εαυτό του τόσο κοντά στην επιστροφή και συνέβη αυτό. Είναι πολύ κρίμα.” 

“Σε αυτές τις περιπτώσεις τραυματισμού χρειάζεται μια αποχή 3-4 εβδομάδων. Είμαστε κατά κάποιο τρόπο τυχεροί που η θλάση δεν είχε προχωρήσει περισσότερο. Αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό, ωστόσο είναι γεγονός ότι ο ψυχολογικό πλήγμα ήταν δυνατό καθώς φαινόταν προετοιμασμένος για να επανέλθει και ξαφνικά είδε και πάλι το παρελθόν μπροστά του.”

Αν και πολλοί είχαν προβλέψει ότι η επιστροφή του Νέδα θα γινόταν στα χωμάτινα τουρνουά της Λατινικής Αμερικής τον ερχόμενο Φεβρουάριο, δεδομένου ότι το χώμα είναι η αγαπημένη επιφάνεια του Ναδάλ, ο Ισπανός αποφάσισε να αγωνιστεί στα hard-court τουρνουά της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με τον Κάρλος Μόγια ο Ναδάλ θα αγωνιστεί στο τουρνουά της Ντόβα (19-25 Φεβρουαρίου) προτού ταξιδέψει στις ΗΠΑ για το Sunshine Double (Indian Wells και Miami Open), ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει και στο Ντουμπάι με wild card. 

“Οι αλλαγές στην επιφάνεια δεν είναι εύκολες. Αν και είναι αλήθεια ότι το χώμα είναι η καλύτερη επιφάνεια για τις αρθρώσεις, πηγαίνοντας από σκληρή επιφάνεια σε χώμα και μετά πάλι στις ΗΠΑ για σκληρή επιφάνεια και πάλι πιστεύαμε ότι ήταν λίγο υπερβολικό. Γι’ αυτό επιλέξαμε να διαμορφώσουμε το ημερολόγιο χωρίς μεγάλες αλλαγές στις επιφάνειες.”

O Ισπανός θα επιστρέψει στο Qatar Open μετά από 8 χρόνια με την τελευταία του αναμέτρηση να είναι στον τελικό κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς όπου ηττήθηκε με 6-1, 6-2. Συνολικά στην Ντόχα ο Ναδάλ έχει ρεκόρ 23-7 έχοντας κατακτήσει μια φορά τον τίτλο το 2013 κερδίζοντας στον τελικό τον Γκαέλ Μονφίς με 6-1, 6-7(5), 6-2. 

The post Μόγια: “Ο Ράφα βελτιώνεται, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα