Μόγια: “Η μεγαλύτερη νίκη του μαζί μου”

Ο Κάρλος Μόγια χαρακτήρισε την κατάκτηση του US Open, ως τη μεγαλύτερη νίκη του Ράφα Ναδάλ από τότε που μπήκε στην ομάδα του Ισπανού Θρύλου

Στο atptour.com μίλησαν οι δύο προπονητές του Ράφαελ Ναδάλ, Κάρλος Μόγια και Φραγκίσκο Ρόιγκ, αποτυπώνοντας το πως έζησαν οι ίδιοι τον θρίαμβο του Ράφαελ Ναδάλ στο US Open, με την κατάκτηση του 19ου Grand Slam στην καριέρα του

Ισπανού Θρύλου.

Ο Ναδάλ, μετά από σχεδόν πέντε ώρες σκληρής μάχης, κατάφερε να ολοκληρώσει τη νίκη του κόντρα στον Νταντίλ Μεντβέντεφ, αποτρέποντας το εντυπωσιακό comeback του μαχητικού Ρώσου και πλέον βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Ρότζερ Φέντερερ σε κατακτήσεις Major τουρνουά.

“Αυτά είναι τα παιχνίδια που μπορούν να αλλάξουν την ιστορία ενός αθλήματος. Έχουμε ζήσει πολλά τέτοια ματς και την Κυριακή έπρεπε να κερδίσουμε. Η ιστορία μας το χρώσταγε αυτό” είπε χαρακτηριστικά ο Ρόιγκ, αναφερόμενος σε ορισμένες οδυνηρές ήττες του Ναδάλ όπως το 2014 στη Μελβούρνη από τον Στάνισλας Βαβρίνκα (έπαιζε τραυματίας), την ήττα από τον Τζόκοβιτς στο Australian Open 2012 αλλά και το 2017 πάλι στην Αυστραλία, όταν ο Ράφα προηγούνταν 3-1 games του Ρότζερ Φέντερερ στο 5ο σετ αλλά τελικά ηττήθηκε.

“Δεν μπορεί να ξέρεις πόσες τέτοιες ευκαιρίες θα σου παρουσιαστούν. Ο Ράφα πάντα τις ψάχνει και πιέζει να τις εκμεταλλευτεί σε αυτή τη φάση της καριέρας του. Όμως, είναι ξεκάθαρο ότι μια ήττα σε τελικό Grand Slam, πονάει πολύ” πρόσθεσε ο Κάρλος Μόγια και συνέχισε: “Είναι απίστευτο αυτό που κατάφερε ο Ράφα. Έχει κερδίσει τελικούς στα τρία σετ και έχει χάσει στα 5 σετ. Όμως πάντα είναι εκεί και παλεύει μέχρι το τέλος. Έχει μια μοναδική ικανότητα να τα καταφέρνει υπό δύσκολες συνθήκες. Το έχει αποδείξει πολλές φορές”

Συνεχίζοντας την αναφορά του στον τελικό του Αμερικανικού Όπεν, ο Μόγια υπογράμμισε: “Όσον αφορά τα συναισθήματα και το πόσο συναρπαστικό ήταν, για μένα ήταν η μεγαλύτερη νίκη από τότε που μπήκα στην ομάδα. Από τους τέσσερις τελικούς Grand Slam που έζησα, κάποιοι ήταν δύσκολοι και κάποιοι όχι τόσο. Όμως σίγουρα αυτός ήταν ο πιο σπουδαίος, αν αναλογιστείς κάποια δεδομένα όπως η ταχύτητα της επιφάνειας”.

“Ήταν ένα παιχνίδια που δεν θα αντέχαμε να χάσουμε” πρόσθεσε ο Ρόιγκ και συνέχισε: “Ο Ντανίλ είχε ένα Καλοκαίρι εξαιρετικό και έδειχνε να χάνει πολύ δύσκολα. Ήταν ένα απόλυτα ισορροπημένο παιχνίδι. Υπήρχε μεγάλη ένταση και δεν υπήρχαν αδυναμίες στο παιχνίδι του Μεντβέντεφ που ο Ράφα θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί. Όμως, αυτό ακριβώς κάνει τον Ράφα τόσο σπουδαίο αθλητή. Πάντα βρίσκει τον τρόπο. Ήταν ένα επικό ματς”

The post Μόγια: “Η μεγαλύτερη νίκη του μαζί μου” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα