Μεντβέντεφ: “Με εξέπληξε το υψηλό επίπεδο του Στέφανου” (vid)

12:04 9/6/2021 - Πηγή: Tennis24

O Ντανιίλ Μεντβέντεφ έπλεξε το εγκώμιο του Στέφανου Τσιτσιπά μετά από τον αποκλεισμό του από τον Έλληνα τενίστα στα προημιτελικά του Roland Garros. Ο Ρώσος και Νο2 του κόσμου παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Τσιτσιπά στο παιχνίδι, τονίζοντας ότι τον ξάφνιασε το υψηλό επίπεδο τένις που έπαιξε ο 22χρονος. 

“Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι ο Στέφανος θα παίξει σε τόσο υψηλό επίπεδο.”, είπε ο Ρώσος στη συνέντευξη Τύπου. “Πίστευα ότι έπαιζα καλά, όπως και με τους προηγούμενους αντιπάλους

μου, όπου κινήθηκα πολύ καλά στη βασική γραμμή.”

“Θεώρησα ότι ελέγχω τα ράλι, οπότε θα μπορούσα να συνεχίσω να το κάνω σε όλο το παιχνίδι όπως κάνω και στην σκληρή επιφάνεια. Δεν ήταν όμως έτσι. Έπρεπε να αλλάξω το παιχνίδι μου και να γίνω πιο επιθετικός. Νομίζω ότι έκανα σωστά πράγματα μέσα στο κορτ σήμερα, αλλά απλά δεν ήταν αρκετό.”

Ο Μεντβέντεφ ήρθε στο Παρίσι με ρεκόρ 0-4, ωστόσο κατάφερε να φτάσει στα προημιτελικά παραχωρώντας μόλις ένα set στο παιχνίδι του 2ου γύρου απέναντι στον Τόμι Πολ. Ωστόσο, στη φάση των “8” είχε να αντιμετωπίσει έναν καλύτερο αντίπαλο. 

“Κάθε φορά που δεν κερδίζω ένα τουρνουά απογοητεύομαι. Αισθανόμουν, πριν από το τουρνουά, ότι μπορώ να κάνω πολύ καλά αποτελέσματα. Αλλά αν κάποιος μου έλεγε ότι θα χάσω μετά από μια μεγάλη μάχη κόντρα στον Τσιτσιπά ναι θα υπέγραφα γι αυτό. Δεν θα πω ψέματα, θα υπέγραφα ειδικά ότι έρχομαι εδώ με ρεκόρ 0-4.”

Στη συνέντευξη Τύπου ο Ρώσος μίλησε και για το… viral πλέον underarm serve, σημειώνοντας ότι ήταν κάτι που σκεφτόταν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

“Νομίζω ότι ήταν ένα μεγάλο τουρνουά κι ένας μεγάλος αγώνας αυτός που έγινε σήμερα. Πάλεψα μέχρι τον τελευταίο πόντο. Αν μιλήσουμε για τον τελευταίο πόντο ήταν καθαρά θέμα τακτικής. Δεν ήθελα να φύγω από το κορτ ή οτιδήποτε άλλο.”

“Το σκεφτόμουν κατά τη διάρκεια το αγώνα, ότι ίσως σ’ ένα κρίσιμο σημείο θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο κι αυτό επειδή βρίσκεται πολύ πίσω από τη βασική γραμμή. Πίστεψα ότι μπορεί να πετύχει. Σκέφτηκα ότι ήταν καλή επιλογή και θα μπορέσω να τον αιφνιδιάσω.”

“Ωστόσο, δεν πέτυχε. Αντίθετα είχε μια εύκολη μπάλα για να τελειώσει το ματς και το έκανε. Αλλά και πάλι όπως είπα ήταν θέμα τακτικής και δεν θα πω ότι ήταν λάθος απόφαση. Ήταν κάτι που θα τολμούσα να κάνω και την επόμενη φορά γνωρίζοντας όμως ότι δεν θα είναι έτοιμος.”

Ο Μεντβέντεφ εκτός από την πρόκριση στα ημιτελικά έχασε και τη μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο στο Νο1 του κόσμου κάτι που θα γινόταν σε περίπτωση που κατακτούσε τον τίτλο ή πήγαινε στον τελικό αρκεί να μην έπαιζε κόντρα στον Τζόκοβιτς. 

“Πάλεψα αρκετά, προσπάθησα να προσαρμόσω το παιχνίδι μου μετά από το χαμένο 1ο set που αναμφίβολα ο Στέφανος ήταν πολύ καλύτερος από μένα. Προσπάθησα να αντιδράσω στο 2ο set όπου βρέθηκα με break πίσω, αλλά τελικά δεν τα κατάφερα. Μπορώ να πω ότι κέρδισε έναν πολύ ωραίο αγώνα.”

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Μεντβέντεφ: “Με εξέπληξε το υψηλό επίπεδο του Στέφανου” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα