Μεντβέντεφ: Η αγωνιστική εκτόξευση του μελλοντικού Νο1

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ με τη κατάκτηση των ATP Finals στο Λονδίνο, έδειξε και επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για ένα «πυροτέχνημα», που διανύει απλά μια καλή περίοδο, αλλά για το ότι ήρθε για να μείνει στο κορυφαίο επίπεδο και να διεκδικήσει τα πάντα.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, ο 24χρονος Ρώσος έδειξε από την αρχή της περσινής σεζόν ότι είναι προετοιμασμένος για κάτι σπουδαίο, έτοιμος για να αναδείξει την μεγάλη εξέλιξη που είχε στο παιχνίδι του και όλο αυτό να αποτυπωθεί εντός των courts.

Αυτό φυσικά συνέβη και

μάλιστα με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο για τον ίδιο, αλλά και για όσους δεν πίστεψαν ότι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ είναι ικανός για να πετύχει μεγάλα πράγματα. Οι τίτλοι του σε Σόφια και Αγία Πετρούπολη ήταν απλά το ξεκίνημα για το Νο.4 στο κόσμο, ο οποίος έδωσε συνέχεια στη μεγάλη του πορεία μέσα στο 2019, με τη κατάκτηση του πρώτου Masters 1000 στο Cincinnati, όπου κατάφερε στα ημιτελικά να κερδίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα τρία σετ, ενώ επικράτησε και του Νταβίντ Γκοφέν στον μεγάλο τελικό. Η συνέχεια εντυπωσιακή για τον 24χρονο, ο οποίος σαν να μην έφτανε αυτό, συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό, καταφέρνοντας να κατακτήσει το δεύτερο διαδοχικό του Masters 1000, όπου διεξήχθη στη Σανγκάη, κερδίζοντας στον τελικό τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 6-4, 6-1.

Όλοι αυτοί οι τίτλοι και η συνεχής εξέλιξη στο παιχνίδι του Μεντβέντεφ, κατέστησαν τον Ρώσο, ως τον πιο βελτιωμένο τενίστα και παράλληλα πιο φορμαρισμένο στο κόσμο εκείνη τη περίοδο. Αξιοσημείωτο για τον ίδιο μέσα στο 2019, ήταν και η τρομερή πορεία του στο US Open, όπου κατάφερε να φτάσει ως τον μεγάλο τελικό, συναντώντας τον Ράφαελ Ναδάλ. Εκεί παραλίγο να κάνει κάτι μοναδικό, αφού ενώ βρέθηκε με 2-0 σετ πίσω, κατάφερε όχι μόνο να πάρει ένα σετ, αλλά να φτάσει και στο 2-2, ενώ στο καθοριστικό πέμπτο σετ, έφτασε μια ανάσα από το μπρέικ στο πρώτο γκέιμ σέρβις του Ισπανού, όμως δεν τα κατάφερε και τελικά υπέστη την ήττα. Όλη αυτή η εμφάνιση και η εξαιρετική του πορεία σε ένα grand slam, τόνωσαν ψυχολογικά τον 24χρονο Ρώσο, ο οποίος φαινόταν παιχνίδι με παιχνίδι όλο και πιο βελτιωμένος τόσο στο ψυχολογικό κομμάτι, όσο και στο αγωνιστικό.

Μπορεί το 2020 να μην ξεκίνησε όπως θα ήθελε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ, ωστόσο σίγουρα το τελείωμα θα τον βρει έχοντας κατακτήσει δύο σπουδαίους τίτλους και έχοντας αποκτήσει τεράστια αυτοπεποίθηση, κάτι που φαίνεται στο παιχνίδι του, αλλά και στο πως αντιδράει όταν τα πράγματα δεν κυλάνε στη διάρκεια ενός ματς όπως θα ήθελε.

Η αρχική κατάκτηση του Masters 1000 στο Παρίσι, και Νούμερο τρία στη καριέρα του, σε συνδυασμό με τον τελευταίο κορυφαίο τίτλο της χρονιάς στους ATP Finals του Λονδίνου, αποτελούν για τον 24χρονο τενίστα το ιδανικό κλείσιμο για μια αρκετά περίεργη σεζόν λόγων των συνθηκών που επικρατούσαν, παράλληλα όμως και η πιο καλή για τον ίδιο βάση αυτών που κέρδισε στο τέλος αυτής.

Παρατηρώντας τη πορεία του Μεντβέντεφ κάποιος είναι εύκολο να διακρίνει την τεράστια εξέλιξη που έχει, όχι μόνο στο τρόπο που αγωνίζεται, στα χτυπήματα του και το mentality στις δύσκολες στιγμές, αλλά και στο διάβασμα του παιχνιδιού που κάνει αναλόγως τον αντίπαλο που έχει απέναντι του.

Η αναμέτρηση με τον Ράφαελ Ναδάλ και τον Ντόμινικ Τιμ που αποδείχθηκαν ως οι χρυσές για τη κατάκτηση των ATP Finals, έδειξαν το μεγάλο όπλο που διαθέτει ο Ρώσος. Παρότι βρέθηκε να χάνει και στις δύο περιπτώσεις το πρώτο σετ, ο Μεντβέντεφ έδειξε την υπομονή και τη ψυχραιμία μέσα στο παιχνίδι για να καταφέρει να κάνει τις διαδοχικές ανατροπές και να επικρατήσει.

Με τον Ισπανό, στο εναρκτήριο σετ τα ποσοστά του σε πρώτο σερβίς και δεύτερο δεν ήταν τα καλύτερα δυνατά(12/20), κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Ράφα στο έπακρο, ενώ παράλληλα τα ατομικά αβίαστα λάθη του 24χρονου Ρώσου, έφτασαν τα δέκα, αριθμός που είναι αρκετά μεγάλος για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο.

Όλα αυτά ήταν μια διαφορετική ιστορία σε σχέση με τα επόμενα δύο σετ, όπου ο φιναλίστ του Us Open 2019, μπόρεσε και άλλαξε τα ποσοστά του, είχε την υπομονή οδηγώντας τον Ναδάλ σε παθητικό ρόλο μέσα στο παιχνίδι, ενώ παράλληλα τα δώδεκα μόλις αβίαστα λάθη σε δεύτερο και τρίτο σετ μαζί, αποδείχθηκαν καθοριστικά στην επικράτηση του Μεντβέντεφ. Το Νο.4 στο κόσμο, έδειξε πόσο καλά μπόρεσε να διαβάσει τον αντίπαλο του και να αλλάξει παράλληλα το δικό του παιχνίδι, προσαρμόζοντας το πάνω στον Ράφαελ Ναδάλ και έχοντας εκείνος πια το μομέντουμ, έχτισε πάνω σε αυτό και τις κατάλληλες στιγμές χτύπησε τέλεια τον Ισπανό.

Ο μεγάλος τελικός απέναντι στον Ντόμινικ Τιμ, ήταν σαν να μια επανάληψη του προηγούμενου αγώνα του Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο Αυστριακός, περσινός φιναλίστ και πάλι των ATP Finals του Λονδίνου, κατάφερε να κερδίσει το εναρκτήριο σετ, όντας στις λεπτομέρειες καλύτερος του αντιπάλου του.

Όμως, ο «Σούπερ» Ρώσος, κατάφερε να επανέλθει για ένα ακόμη ματς, να βρει τα ψυχικά αποθέματα και να ξεκλειδώσει παράλληλα τις αδυναμίες του Τιμ μέσα στο παιχνίδι. Ο Μεντβέντεφ τόσο στο δεύτερο σετ και κυρίως στο τρίτο, οδήγησε τον αντίπαλο του σε λάθη. Τα βαθιά του χτυπήματα στη baseline, που έδιναν μεγάλη καμπύλη στη μπάλα δυσκόλευαν τον Τιμ και παράλληλα τον εκνεύριζαν, κάτι που εκμεταλλεύτηκε με το καλύτερο δυνατό τρόπο ο 24χρονος.

Τα 19 αβίαστα λάθη του Αυστριακού σε δεύτερο και τρίτο σετ φανερώνουν αν μη τι άλλο τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε ο Μεντβέντεφ να οδηγήσει τον αντίπαλο του σε λάθη. Παράλληλα, ο ίδιος έχοντας το μομέντουμ στη διάρκεια του παιχνιδιού, έγινε πιο επιθετικός και καταφέρνοντας να βγάλει περισσότερα aggressive χτυπήματα να φέρει σε μειονεκτική θέση τον Ντόμινικ Τιμ και εν τέλει να κερδίσει τον αγώνα. Ο Ρώσος έγινε ο τελευταίος κατακτητής των ATP Finals που διεξάγονται στο Λονδίνο, αφού από του χρόνου η διοργάνωση θα μετατεθεί στο Τορίνο της Ιταλίας.

Κλείνοντας η χρονιά αφήνει σίγουρα θετικό πρόσημο για τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος αφήνει παράλληλα και μεγάλες υποσχέσεις ενόψει της επόμενης σεζόν. Ο 24χρονος τενίστας, δείχνει ότι έχει όλα αυτά τα στοιχεία για να καταφέρει στο άμεσο μέλλον να κερδίσει ένα grand slam, ενώ ακόμη να διεκδικήσει και το Νο.1 στο κόσμο, αφού πρώτα αποσυρθούν τα τρία κορυφαία ονόματα (Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφαελ Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ).

The post Μεντβέντεφ: Η αγωνιστική εκτόξευση του μελλοντικού Νο1 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα