Μεγάλη πρόκριση για Σκορίλα

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας θα βρεθεί στα προημιτελικά του τουρνουά των 15.000$ ITF που πραγματοποιείται αυτές της ημέρες στο Ηράκλειο Κρήτης

Ο 21χρονος μετά από ένα αλάνθαστο πρώτο σετ, επικράτησε του Βραζιλιάνου Ζοάο Βίκτορ Λουρέιρο με 6-0, 7-5 όντας εξαιρετικός από τη θέση του σερβίς, καθώς ολοκλήρωσε το ματς με 70% κερδισμένους πόντους στο

πρώτο σερβίς σβήνοντας 9/10 μπρέικ-πόιντ του αντιπάλου του! 

Για τον ταλαντούχο Έλληνα τενίστα αυτή είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί σε προημιτελική φάση μετά από τον Μάιο του 2019, όπου για την ίδια διοργάνωση, είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά. 

Με ένα εμφατικό μπάγκελ ο Σκορίλας έκλεισε το πρώτο σετ, ενώ το δεύτερο ξεκίνησε με τον Λουρέιρο να πιέζει αφόρητα το σερβίς του 21χρονου, ο οποίος όμως έφτασε σε ένα μεγάλο χολντ ισοφαρίζοντας σε 2-2. 

Ό,τι δεν πέτυχε όμως στο δεύτερο σέρβις-γκέιμ του Σκορίλα ο Βραζιλιάνος το έκανε στο αμέσως επόμενο φτάνοντας σε μπρέικ παίρνοντας προβάδισμα με 4-2. Ωστόσο, η απάντηση από τον Σκορίλα ήταν άμεση. 

Εκμεταλλευόμενος το μέτριο δεύτερο σερβίς του αντιπάλου του (29%) πήρε άμεσα το μπρέικ πίσω και με εύκολο χολντ ισοφάρισε σε 4-4. Το νέο “χτύπημα” από τη ρακέτα του Σκορίλα ήρθε στο 11ο γκέιμ όπου βρήκε ένα ακόμη μπρέικ δείχνοντας και σε αυτό το σημείο τρομερή αποτελεσματικότητα (5/7). 

Στη συνέχεια ο Έλληνας τενίστας κατάφερε να κλείσει εύκολα την αναμέτρηση εξασφαλίζοντας την παρουσία του στην επόμενη φάση όπου και θα αντιμετωπίσει τον 25χρονο Βρετανό και Νο3 του ταμπλό, Ράιαν Πένιστον, ο οποίος με τη σειρά του ξεπέρασε το εμπόδιο του συμπατριώτη του Λιούκ Τζόνσον με 7-6(4), 6-3. 

Στα ημιτελικά του διπλού η Ματούλα! 

Η Μάρθα Ματούλα, έχοντας ως παρτενέρ την Σέρβα Ταμάρα Μαλέσεβιτς επικράτησαν των Φραντσέσκα Ντελ’ Εντέρα (Ιταλία) και Φαμπιέν Γκέτβαρντ (Γερμανία) με το εμφατικό 6-1, 6-1 παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. 

Ένα βήμα πριν από τον τελικό, το σερβοελληνικό δίδυμο θα αντιμετωπίσει τις Νο1 του ταμπλό, Μελάνια Ντελάι (Ιταλία) και Βάντα Λούκατς (Ουγγαρία) που επικράτησαν των Μαελίς Μπουργκά (Γαλλία) και Λένα Παπαδάκη (Γερμανία) με 1-6, 6-3, 10-6.

Αντίθετα το ελληνικό ζευγάρι Μιχαέλα Λάκη και Δήμητρα Παύλου γνώρισε την ήττα από τις Νο2 του ταμπλό, Τζούλια Κίμελμαν (Γερμανία) και Άννα Ποπέσκου (Μ. Βρετανία) με 6-4, 6-3 μένοντας εκτός συνέχειας. 

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Μεγάλη πρόκριση για Σκορίλα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα