Με άγριες διαθέσεις ενόψει… Τσιτσιπά ο Ναδάλ! – VIDEO

Ο Ράφαελ Ναδάλ επιβλήθηκε χωρίς να χάσει σετ του Φράνσις Τιαφό στη Rod Laver Arena και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν για 6η φορά στην καριέρα του, όπου θα αντιμετωπίσει τον δικό μας Στέφανο Τσιτσιπά την Πέμπτη…

Ούτε σετ έχει χάσει μετά από πέντε αγώνες ο Ισπανός πρωταθλητής στη Μελβούρνη. Σε εξαιρετική κατάσταση φαίνεται να είναι ο Ράφα, που διαλύει τον έναν αντίπαλο μετά τον άλλον στο Αυστραλιανό Όπεν.

Το

Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ και κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων, δεν έπεσε στην παγίδα του φορμαρισμένου Φράνσις Τιαφό και τον απέκλεισε με 3-0 μέσα σε μιάμιση ώρα αγώνα, για να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού.

Ο Ναδάλ επιβλήθηκε με 6-3, 6-4, 6-2 του 21χρονου Αμερικανού και θα παίξει κόντρα στον δικό μας Στέφανο Τσιτσιπά το πρωί της Πέμπτης στη Μελβούρνη, με φόντο ένα εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του πρώτου Major της χρονιάς.

Ράφα και Στέφανος έχουν τεθεί αντιμέτωποι ακόμη δυο φορές, με τον Ισπανό πρωταθλητή να μετράει ισάριθμες νίκες στους τελικούς της Βαρκελώνης και του Τορόντο πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αυτήν η εμφάνιση σε ημιτελικό Grand Slam για τον Ναδάλ θα είναι η 30η, με τον Τσιτσιπά να αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του σε τόσο προχωρημένη φάση Major.

3️⃣0️⃣th Grand Slam semifinal.@RafaelNadal #AusOpen pic.twitter.com/eijorlz1E5

— #AusOpen (@AustralianOpen) 22 Ιανουαρίου 2019


“Είναι πολύ συγκινητικό για μένα να επιστρέφω στα ημιτελικά εδώ, έχοντας κάποιες δύσκολες στιγμές στο παρελθόν. Πάντα είναι ξεχωριστό να παίζω σε αυτό το court. Νιώθω τυχερός εδώ που είμαι με όσα έχω περάσει”, τόνισε στη συνέντευξή του μέσα από το γήπεδο ο Ναδάλ.

Για να συνεχίσει μιλώντας για τον Στέφανο Τσιτσιπά: “Τον τελευταίο χρόνο, βελτιώνεται σε μηνιαία βάση. Παίξαμε μαζί σε τελικούς στη Βαρκελώνη, στον Καναδά. Βρίσκεται στα ημιτελικά και έχει κερδίσει πολλούς σπουδαίους αντιπάλους. Είναι σπουδαίος παίκτης και θα έχει την ευκαιρία να γίνει ένας από τους καλύτερους, για πολλά χρόνια“.

Στα του αγώνα, ο Ναδάλ δεν δέχθηκε ούτε μπρέικ και σήμερα, όντας παράλληλα υπέρμετρα αποτελεσματικός στο σερβίς του Τιαφό, πράγμα που τον ώθησε στην κατάκτηση της νίκης στα τρία σετ.

Ο Ισπανός είχε 1/1 ευκαιρία για μπρέικ στο εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα και κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-3 εξαιρετικά άνετα, χάνοντας μόλις τρεις πόντους στο σερβίς του, σε πέντε γκέιμς.

Στο δεύτερο σετ το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ ήταν και πάλι εξαιρετικό. Δελυτερη διαδοχική φορά έσπασε το σερβίς του 21χρονου Αμερικανού στο εναρκτήριο γκέιμ και εκμεταλλευόμενος τα καλά του ποσοστά σε όλους τους τομείς, έφτασε στο 2-0 με 6-4.

Ένα μπρέικ ήταν αρκετό και τώρα για να πάρει κεφάλι με δυο σετ διαφορά ο Ναδάλ, που τελείωσε το σετ με 1/4 ευκαιρίες για μπρέικ, σώζοντας και τις δυο που βρέθηκαν στα χέρια του Τιαφό.

Στο ίδιο έργο θεατές ήμασταν και στο τρίτο σετ. Ο Ισπανός πρωταθλητής το 2009 στη Μελβούρνη δεν έριχνε τον ρυθμό του με τίποτα και σπάζοντας ακόμη μια φορά το σερβίς του Τιαφό στο πρώτο γκέιμ, έφτασε με 6-2 στο 3-0, τελειώνοντας την αναμέτρηση.

Δυο μπρέικ έκανε αυτήν την φορά ο Ράφα, με 2/3 ευκαιρίες συνολικά, και με σβηστές μηχανές απέκλεισε τον Τιαφό, βάζοντας τέλος στην εξαιρετική πορεία του Αμερικανού τις τελευταίες ημέρες στην Αυστραλία.

ΑUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | OOP (+9h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Με άγριες διαθέσεις ενόψει… Τσιτσιπά ο Ναδάλ! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα