Μάρεϊ: “Ναδάλ και Φέντερερ πήγαν το τένις σε άλλο επίπεδο”

Ο Άντι Μάρεϊ ήταν ο νικητής από την αναμέτρηση κόντρα στον Ράφα Ναδάλ στο πλαίσιο του ημιτελικού για το τουρνουά επίδειξης στο Άμπου Ντάμπι. Μάλιστα αυτή ήταν η 3η διαδοχική νίκη για τον Βρετανό κόντρα στον Ισπανό (στο συγκεκριμένο τουρνουά) μετά από αυτές στον τελικό του 2009 και στον ημιτελικό του 2015. 

Μετά το τέλος του αγώνα ο πρώην Νο1 του κόσμου μίλησε τόσο για τον Ναδάλ, όσο και για τον Φέντερερ κάνοντας ειδική μνεία στην προσφορά

τους στο άθλημα, το οποίο όπως είπε έχουν πάει σε άλλο επίπεδο.

“Πάντα μου άρεσε να παρακολουθώ τον Ράφα στο κορτ.”, είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Μάρεϊ. “Είναι ένα λαμπερό πρότυπο όχι μόνο για τους άλλους παίκτες, αλλά και για οποιονδήποτε εκτίθεται στο κοινό.”

“Τόσο αυτός όσο και ο Ρότζερ διαχειρίζονται εξαιρετικά την αγωνιστική τους συμπεριφορά στο κορτ βάζοντας τόσο ψηλά τον πήχη όπου κανείς δεν μπορεί να τους συναγωνιστεί. Είναι και οι δύο μεγάλες προσωπικότητες, αντίθετες προσωπικότητες και έχουν βοηθήσει το άθλημα να πάει σε άλλο επίπεδο.”

“Όταν αποσυρθούν θα είναι μια δύσκολη στιγμή για το τένις. Σίγουρα θα ανακάμψει, αλλά δεν θα είναι εύκολο να αντικατασταθούν. Όλοι οι φίλοι τους τένις θα πρέπει να εκτιμήσουν το γεγονός ότι παίζουν ακόμα γιατί αυτό δεν θα συνεχιστεί για πάντα.”

Ο Μάρεϊ θα παίξει στον τελικό του Άμπου Ντάμπι απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ, με τον Βρετανό να στοχεύει στον 3ο τίτλο του στη διοργάνωση. 

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Μάρεϊ: “Ναδάλ και Φέντερερ πήγαν το τένις σε άλλο επίπεδο” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα