Λεό Μποργκ: Ο γιος του Μπιόρν που θα αφήσει εποχή! – VIDEO

Ο Λεό Μποργκ είναι 15 χρονών, γιος του θρυλικού Μπιόρν Μποργκ, κατόχου 11 Grand Slam τίτλων στην καριέρα του. Το να θέλει να ακολουθήσει καριέρα στο τένις, φαντάζει δύσκολο… με αυτό το όνομα να τον βαραίνει, όμως, ο ίδιος το θέλει πολύ!

“Στόχος μου είναι να εισέλθω στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να κατακτήσω το Wimbledon και να αφήσω εποχή στο άθλημα”, είναι μερικά από τα λόγια του 15χρονου Λεό,

σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Gazzetta Dello Sport.

Το όνομα Μποργκ, είναι βαρύ σαν ιστορία. Ο Λεό όμως δείχνει να μην τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Πιστεύοντας στις δυνατότητές του και νομίζοντας πως μπορεί να αντεπεξέλθει στη νέα εποχή του παγκοσμίου τένις, ο νεαρός Σουηδός θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια του θρυλικού πατέρα του.

Τι λέει ο Μπιόρν για αυτό ;

“Πιστεύουμε πολύ στον Λεό και θα δουλέψουμε όσο πιο σκληρά γίνεται για να τον καθιερώσουμε στην ελίτ του παγκοσμίου τένις. Μερικές φορές παίζουμε και μαζί το καλοκαίρι, αλλά δεν θέλω να μπλέξω με τον Λεό.

Είμαι εκεί όταν μου ζητάει συμβουλές, όμως είμαι πατέρας του, όχι προπονητής του. Του αρέσει να παίζει, να προπονείται, να ταξιδεύει, αντίθετα δηλαδή από εμένα που προτιμώ να κάθομαι στον καναπέ μου. Φτάνει τόσο, έχω γεράσει άλλωστε”, τονίζει ο 62χρονος.

Γεννημένος στις 15 Μαϊου του 2003, ο Λεό Μποργκ ξεκίνησε από τριών χρονών να ασχολείται με το τένις. Την περασμένη Κυριακή μάλιστα, κατέκτησε και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Σουηδία, για αγόρια κάτω των 16 ετών, δείχνοντας πως έχει όλα τα φόντα να μεγαλουργήσει στο άθλημα.

Το αν καταφέρει να εξελιχθεί τόσο πολύ ώστε να πλησιάσει τα κατορθώματα του πατέρα του θα το δείξει η ιστορία. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το μέλλον τούτου του παιδιού, μιας και με… τέτοιο DNA, όλα είναι πιθανά.

Μέχρι στιγμής φαίνεται να έχει ήδη αρκετούς θαυμαστές στην χώρα του πάντως, με τον Ματς Βιλάντερ να είναι ένας από αυτούς. “Τρέχει κι αγωνίζεται όπως ο Μπιόρν. Δεν καταλαβαίνει τίποτα, είναι ακούραστος. Η τενιστική του ευφυΐα δεν μπορεί να συγκριθεί με του Μπιόρν ακόμη, αλλά θα φανεί στο μέλλον”, επεσήμανε σε δηλώσεις του και ο έτερος μεγάλος Σουηδός σούπερσταρ του αθλήματος όσον αφορά τον 15χρονο Λεό.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Λεό Μποργκ: Ο γιος του Μπιόρν που θα αφήσει εποχή! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα