Λέιβερ για Τζόκοβιτς: “Θα τον καλωσορίσω στο Calendar Slam Club”

O Ροντ Λέιβερ δήλωσε ότι είναι έτοιμος να καλωσορίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο “κλειστό” Calendar Slam Club, αν φυσικά ο Σέρβος κατάφερε σε 2 εβδομάδες από σήμερα να φτάσει στην κατάκτηση και του 4ου φετινού Slam

Ο Νο1 του κόσμου, έχοντας κατακτήσει το Australian Open,

το Roland Garros και το Wimbledon έχει την ευκαιρία στη Νέα Υόρκη, για να γίνει ο πρώτος παίκτης, μετά τον Λέιβερ (1969) που κατακτά και τα 4 Slams σ’ ένα έτος. 

Ο Λέιβερ, ο οποίος έκανε το ίδιο πράγμα πριν από 52 χρόνια, τόνισε ότι θα ήταν ευτυχής αν ο Τζόκοβιτς καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο και να μπει σε αυτή την “κλειστή ομάδα.”

“Θα ήμουν πολύ χαρούμενος. Αν καταφέρει και κερδίσει και το US Open θα του σφίξω το χέρι και θα ήμουν ευτυχής να συμμετάσχει σε αυτό το “κλαμπ” ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, δεν ξέρω.”, είπε ο Λέιβερ.

Το “κλαμπ” αυτό αποτελείτε από δύο ανθρώπους: τον Λέιβερ, ο οποίος κατέκτησε και τα 4 Slams δύο φορές στην καριέρα του (1962, 1969), αλλά και από τον Ντον Μπατζ,  οποίος ήταν ο πρώτος που το σημείωσε το 1938.

“Όταν κέρδισα και τα 4 τρόπαια σε μια σεζόν, το 1962, τότε με πλησίασε ο Ντον Μπατζ και μου είπε ότι πλέον είμαστε σε ένα ειδικό κλαμπ. Μόνο οι δυο μας.”

Ωστόσο, ο Λέιβερ πιστεύει ότι ο Τζόκοβιτς δέχεται μεγαλύτερη πίεση απ’ ότι ο ίδιος πριν από 52 χρόνια, καθώς ο Αυστραλός δεν επέστησε ποτέ την προσοχή του σε αυτό. 

“Ποτέ δεν είπα ότι θα πάω να πάρω και τα 4 Slams σε μια σεζόν. Αυτό θα ήταν μεγάλη πίεση για μένα. Νομίζω ότι αυτό θα είναι και το μοναδικό πρόβλημα για τον Τζόκοβιτς. Αν αρχίσει να πιέζεται δεν θα αισθάνεται καλά με αποτέλεσμα πολλά πράγματα να μην πάνε καλά.”

Η πρεμιέρα του Νόβακ Τζόκοβιτς στο φετινό US Open θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης (1/9) κόντρα στον προερχόμενο από τα προκριματικά Δανό, Χόλγκερ Ρουν.

US OPEN MEN’S SNIGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Λέιβερ για Τζόκοβιτς: “Θα τον καλωσορίσω στο Calendar Slam Club” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα