Κυριάρχησε, ίδρωσε, και στο τέλος νίκησε ο Τσιτσιπάς! (vids)

Πολλαπλά πρόσωπα είχε η αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, που στο τέλος είχε happy end για τον Έλληνα τενίστα. Μετά από 2 ώρες και 6 λεπτά μάχης στο Court des Princes, ο No12 του κόσμου επικράτησε με 7-5, 7-6(3), έφτασε στις τρεις σερί νίκες στο Μόντε Κάρλο, και προκρίθηκε στα προημιτελικά!

Αυτή ήταν η 14η φετινή επικράτηση του στο Tour (14-6), ενώ έφτασε και τις 17 νίκες στο Μονακό, σε μία διοργάνωση που έχει στεφθεί δις

πρωταθλητής! Παράλληλα, έκανε double score στον Γερμανό στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (10-5), και αύξησε κι’ άλλο τη διαφορά τους στα ματς στο χώμα, με τον Στεφ να φτάνει τις 5 νίκες εις βάρος του (5-1).

Μετά τον Μεντβέντεφ, ο Ζβέρεφ γίνεται ο δεύτερος Top-10 παίκτης σήμερα που μένει εκτός συνέχειας, ωστόσο δεν κινδυνεύει με πτώση στην παγκόσμια κατάταξη. Αντίθετα, ο No12 του κόσμου διεκδικεί ακόμα την άνοδό του, και φυσικά την επιστροφή του στην κορυφαία 10άδα, αν προχωρήσει ακόμα περισσότερο στο τουρνουά.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως αυτή είναι και η πρώτη φετινή νίκη του Τσιτσιπά απέναντι σε παίκτη της πρώτης 10άδας, και η δεύτερη μετά από 11 παιχνίδια, και πάλι απέναντι στον ίδιο αντίπαλο! Στους “8” της ATP Masters 1000 διοργάνωσης του Μονακό, ο No1 της Ελλάδας θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του Κάρεν Χατσάνοφ.

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Στέφανος είχε 26 winners και 2 άσους, υπέπεσε σε 28 αβίαστα και 7 διπλά σφάλματα, και μέτρησε 81% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο του service. Εκμεταλλεύτηκε 3/8 BP του στο παιχνίδι, και κατάφερε να σβήσει 8/10 απειλές του Γερμανού, γεγονός που έκρινε κατά πολύ και την έκβαση του πρώτου μέρους.

Το ματς:

Στο πρώτο set αμφότεροι δε ρίσκαραν από τα service τους στα πρώτα 4 games, και έφταναν σ’ εύκολα hold. (2-2). Στο αμέσως επόμενο ο Ζβέρεφ βρέθηκε σε διπλό BP (15-40), όμως ο Τσιτσιπάς έσβησε και τις 2 ευκαιρίες. Ήρθε αντιμέτωπος μ’ ένα ακόμα BP τ’ οποίο αποσόβησε, και στο δεύτερο δικό του αβαντάζ έκλεισε το game (3-2).

Με love service game ο Γερμανός έφερε ξανά τον αγώνα στα ίσα (3-3), ενώ απείλησε ξανά για break με νέα καλή στιγμή στο service του Στέφανου (30-40). Με περίσσια ψυχραιμία ο Τσιτσιπάς δεν επέτρεψε το break, και πήρε εκ νέου το προβάδισμα (4-3). Αμφότεροι είχαν από ένα εκατέρωθεν hold (5-4), και στη συνέχεια ο No12 του κόσμου έχασε 2 SP για να κλείσει το πρώτο μέρος από το αντίπαλο service (5-5).

Μ’ ένα ακόμα εύκολο hold ο Στέφανος πέρασε ξανά μπροστά (6-5), και στο φινάλε αύξησε και πάλι την πίεση στο service του Ζβέρεφ. Βρέθηκε ένα βήμα πριν την κατάκτηση του πρώτου set, με τον Γερμανό να σβήνει το 3ο SP, αλλά στην έκβαση του game ο Τσιτσιπάς έφτασε σε νέα ευκαιρία για το set, την οποία και αξιοποίησε με εντυπωσιακό πέρασμα από το backhand του (7-5).

Στο δεύτερο set ο Έλληνας τενίστας μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Αν και κλήθηκε να σβήσει BP του Ζβέρεφ με το καλησπέρα, κατέκτησε εύκολα τα πρώτα 5 games και πήρε σαφέστατο αβαντάζ για τη νίκη, το οποίο και απώλεσε στη συνέχεια! Ο Ζβέρεφ έσβησε 2 MP του Στέφανου στο 6ο game, και ως το 10ο game έφερε το ματς στα ίσα (5-5).

Αμφότεροι δεν κινδύνεψαν στα εναπομείναντα games, και οδηγήθηκαν στο tie-break (6-6). Εκεί ο Ζβέρεφ πέτυχε πρώτος mini-break, αλλά λίγο αργότερα ο Στέφανος ανέκτησε τα ηνία στο κορτ κερδίζοντας σερί πόντους, και με νέο τριπλό MP έκλεισε το ματς στα 2 set (7-6(3).

MONTE CARLO MASTERS DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-1h)

The post Κυριάρχησε, ίδρωσε, και στο τέλος νίκησε ο Τσιτσιπάς! (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα