Κύπρος: Νίκη με ανατροπή στην πρεμιέρα για Ματούλα

Η Μάρθα Ματούλα χρειάστηκε 2 ώρες, αλλά και την ανατροπή για να πάρει την πρόκριση στη φάση των “16” του τουρνουά ITF των 25.000 δολαρίων που διεξάγεται αυτήν την εβδομάδα στη Λεμεσό, επικρατώντας της 18χρονης προερχόμενης από τα προκριματικά Ρωσίδας, Αναστάσια Γκούρεβα με 3-6, 6-2, 6-3. 

Η Ματούλα, η οποία είναι στο Νο8 του ταμπλό, απάντησε άμεσα στο break της Γκούρεβα (3-2) ισοφαρίζοντας σε 3-3, ωστόσο στη συνέχεια η Ρωσίδα με τρία σερί games έφτασε

στο 6-3 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0, σε ένα set όπου η Γκούρεβα έσβησε τα 5 από τα 6 break-points της Ελληνίδας τενίστριας. 

Το 2ο set ξεκίνησε με την κάθε παίκτρια να έχει από ένα break  (1-1), όμως από εκεί και πέρα η Ματούλα πήρε τα επόμενα τέσσερα games κάνοντας το 5-1 και λίγο αργότερα το 6-2 οδηγώντας το παιχνίδι στο decider set

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα της Ματούλας και στο 3ο set, όπου με δύο holds και δύο breaks προηγήθηκε με 4-0 βάζοντας ουσιαστικά τέλος στην αναμέτρηση. Η Γκούρεβα κατάφερε να πάρει πίσω το ένα από τα δύο χαμένα games μειώνοντας σε 5-3 με την Ματούλα όμως να κλείνει το ματς σφραγίζοντας την πρόκριση για τον 2ο γύρο. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει την 17χρονη Αυστριακή Ταμάρα Κόστιτς η οποία με τη σειρά της κέρδισε την Κύπρια Μαρία Σιοπάχα με 7-6(5), 7-5 μετά από 2 ώρες και 7 λεπτά. 

Ματούλα και Σιοπάχα συνεργάζονται αυτήν την εβδομάδα στο διπλό, όπου την Τρίτη κέρδισαν τις Γεωργία Καλαμάρη (Γαλλία) και Μιλάνα Μασλένκοβα (Ουζμπεκιστάν) με 6-3, 6-2 και στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν τις Σοφία Κοστούλας (Βέλγιο) και Κσένια Λασκούτοβα (Ρωσία). 

The post Κύπρος: Νίκη με ανατροπή στην πρεμιέρα για Ματούλα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα