Κόστιουκ: Διαφωνεί με τη συμμετοχή των Ρώσων και επικρίνει το IW

H 19χρονη Ουκρανή, Μάρτα Κόστιουκ, επέκρινε τους διοργανωτές του Indian Wells για τη συμμετοχή των Ρώσων παικτών στο τουρνουά.

Ανέφερε επίσης ότι θα έπρεπε να έχουν αποκλειστεί, ενώ μέσω των συγκρούσεων στην Ουκρανία, ενώ τόνισε ότι κανένας Ρώσος παίκτης δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για τη ρώσικη εισβολή στη χώρα της. 

Η Νο54 του κόσμου αναρωτήθηκε γιατί επιτρέπεται στους Ρώσους να παίζουν ως “ουδέτεροι” και τους κατηγόρησε ότι αδιαφορούν για τα δεινά της χώρας της. 

“Δεν

συμφωνώ με τις αποφάσεις που έχουν παρθεί.” είπε αναφερόμενη στην πρόσφατη απόφαση  για το Tour και τα Grand Slam να επιτρέψουν παίκτες όπως ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ να συνεχίσουν να αγωνίζονται. 

“Κοίταξε τα άλλα αθλήματα, δείτε τα μεγάλα αθλήματα τι έκαναν. Το να βλέπω Ρώσους παίκτες πραγματικά με πληγώνει.”

“Δεν μπορείς να είσαι ουδέτερος σε αυτό. Οι δηλώσεις “όχι πόλεμος” με πληγώνουν γιατί δεν έχουν ουσία και παράλληλα να τους βλέπω (σ.σ Ρώσους) να ανησυχούν για τις τραπεζικές συναλλαγές και τη μεταφορά των χρημάτων τους. Αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημά τους. Για μένα είναι απαράδεκτο.”

“Αυτό που συμβαίνει δεν είναι μυστικό. Δεν χρειάζεται να ασχολείσαι με την πολιτική για να ξέρεις τι συμβαίνει, για να ξέρεις ποιος εισέβαλλε σε ποιον, ποιος βομβαρδίζει ποιον.”

“Όσο για το Tour αυτό που είναι απογοητευτικό είναι ότι καμία Ρωσίδα παίκτρια δεν ήρθε να με δει. Καμία δεν μου είπε ότι λυπάται γι’ αυτό που κάνει η χώρα της στη δική μου.”

“Μια παίκτρια μου έστειλε ένα μήνυμα, μια άλλη μίλησε μαζί μου, αλλά δεν άκουσα ούτε μια συγγνώμη. Για μένα αυτό είναι σοκαριστικό.”

Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί που βρίσκονται στην ιεραρχία των ενώσεων ATP και WTA είναι αρκετά νευρικοί με το όλο ζήτημα που έχει προκύψει, ενώ είναι επίσης γνωστό ότι αρκετοί Ρώσοι παίκτες δεν μιλούν ανοιχτά καθώς φοβούνται τις αντιδράσεις που θα έχει αυτό τόσο για τους ίδιους, όσο και για τις οικογένειές τους. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Κόστιουκ επικράτησε στον 1ο γύρο της διοργάνωσης της Βελγίδας (ουκρανικής καταγωγής) Μαρίνα Ζαβένσκα με 6-7(5), 7-6(6), 7-5 σ’ ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε κάτω από μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση και από τις δύο παίκτριες. 

With a wonderful embrace at the end of it

@marta_kostyuk comes from 3-5 down in the decider against Ukraine-born Zanevska to reach Round 2.#IndianWells pic.twitter.com/WQT4OZSkzd

wta (@WTA) March 11, 2022

Στον 2ο γύρο η Κόστιουκ θα αντιμετωπίσει μία ακόμη Βελγίδα την Ελίζε Μέρτενς. 

BNP PARIBAS OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-10h)

 

The post Κόστιουκ: Διαφωνεί με τη συμμετοχή των Ρώσων και επικρίνει το IW appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα