“Κίνητρο αλλά όχι εμμονή να φτάσω τον Ρότζερ” – VIDEO

Με το 18o Grand Slam στις αποσκευές του, ο Ναδάλ αποχαιρέτησε το Παρίσι και βάζει πλώρη για το επόμενο

Ποτέ ξανά δεν είχε πλησιάσει τόσο κοντά τον Ρότζερ Φέντερερ, σε κατακτήσεις Grand Slam.

Η μάχη των δύο για τον σπουδαιότερο τενίστα όλων των εποχών, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και ο Ισπανός πλησίασε στους δύο τίτλους τον Βασιλιά του αθλήματος που μετράει 20 Majors.

Παρόλο που αυτή είναι μια ωραία ιστορία για τους φιλάθλους και τους δημοσιογράφους, ο Ράφαελ Ναδάλ για

μια ακόμη φορά, έδειξε πόσο σπουδαίος αθλητής είναι με την “καθαρή” και ακομπλεξάριστη φιλοσοφία του.

“Είναι κίνητρο αλλά όχι εμμονή” απάντησε ο Ισπανός σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν σκέφτεται ότι έχει φτάσει κοντά στην ισοφάριση των 20 Grand Slam του Φέντερερ.

Συνεχίζοντας, ο Ράφα είπε: “Φυσικά και πιέζουμε ο ένας τον άλλον. Έχω χάσει περίπου 15 Grand Slam από τραυματισμούς. Έχω περάσει δύσκολα αλλά για να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν γκρινιάζω και παραπονιέμαι. Δεν σκέφτομαι ποτέ αν θα πιάσω τον Ρότζερ ή όχι. Δεν με ανησυχούν τέτοια πράγματα. Δεν μπορείς να παραπονιέσαι αν ο γείτονας έχει μεγαλύτερο σπίτι, μεγαλύτερη τηλεόραση ή μεγαλύτερο κήπο από εσένα. Δεν βλέπω έτσι τη ζωή.

“Νιώθω πολύ τυχερός για όσα έχω καταφέρει. Αν στο τέλος της καριέρας μου, μπορώ να κερδίσω κανα δυο ακόμη Grand Slam και είμαι πιο κοντά στον Ρότζερ, θα είναι απίστευτο. Αν όχι, και πάλι απίστευτο είναι. Για μένα, το να κερδίσω το Roland Garros και να νιώθω χαρά που βρίσκομαι στο court, είναι το σημαντικό. Τι θα συμβεί στο μέλλον, θα το δούμε. Θα βάλω τα δυνατά μου ώστε να συνεχίσω να χαίρομαι με το τένις και να δίνω στον εαυτό μου την ευκαιρία να αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο”.

Η φετινή σεζόν είχε τα γνωστά “πάνω-κάτω” για τον Ναδάλ ο οποίος αγωνίστηκε στον τελικό του Australian Open, όμως στη συνέχεια απέσυρε τη συμμετοχή του απ’τον ημιτελικό με τον Φέντερερ στο Indian Wells και δεν κατέβηκε καν στο Μαϊάμι.

Το 2018 έπαιξε σε μόλις 9 τουρνουά και παρ’όλαυτά κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση της κατάταξης.

“Πολλά προβλήματα τους τελευταίους 18 μήνες. Οπότε αυτές οι δύο εβδομάδες στο Παρίσι, γίνονται πολύ πολύ ξεχωριστές. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να σημειώσω μια ακόμη νίκη εδώ, σε αυτό το στάδιο της καριέρας μου. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που με στηρίζουν, την οικογένειά μου και την ομάδα μου για τη σπουδαία στήριξη”.

O Ναδάλ δεν θα παίξει σε κάποιο τουρνουά προετοιμασίας στο γρασίδι και θα πάει απευθείας στο Wimbledon που ξεκινάει την 1η Ιουλίου.

The post “Κίνητρο αλλά όχι εμμονή να φτάσω τον Ρότζερ” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα