Καλιμπράρισμα στο forehand

Ο Ρότζερ Φέντερερ παραδέχθηκε ότι υπέπεσε σε πάρα πολλά αβίαστα λάθη, κυρίως με το forehand, στο ντεμπούτο του στο Χάλε

Ήταν απλά μια καλή αρχή για τον αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο του Noventi Open και γενικά του χόρτου, Ρότζερ Φέντερερ στο Χάλε.

Ο 37χρονος Ελβετός, επικράτησε 7-6(1), 6-3 του Τζον Μίλμαν στην πρεμιέρα του την Τρίτη και όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, θα πρέπει να βελτιώσει το forehand του στη συνέχεια, αν θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος και τον 10ο τίτλο του στη Βεστφαλία.

“Γνωρίζω ότι υπέπεσα σε πολλά λάθη. Πρέπει να βρω τη σωστή

ισορροπία μεταξύ δύναμης και ελέγχου στο forehand. Όχι τόσο απαλό αλλά όχι και τόσο δυνατό. Πρέπει να βρω μια μέση κατάσταση. Σίγουρα οι μπάλες είναι διαφορετικές σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, στο χώμα του Παρισιού. Το γρασίδι είναι εντελώς διαφορετικό. Πρέπει να βρω πόσο σπιν χρειάζομαι στη μπάλα, πόσο φλατ πρέπει να χτυπήσω. Κάποιες φορές παίζω περισσότερο επιθετικά. Το καλό είναι ότι το forehand μπορεί μόνο να βελτιωθεί. Δεν μπορεί να γίνει χειρότερο” τόνισε χαρακτηριστικά ο μαέστρος.

“Σίγουρα υπήρχαν και καλές στιγμές. Από τη baseline ξέρω ότι μπορώ να βελτιωθώ από εδώ και πέρα οπότε νιώθω αισιόδοξος για τη συνέχεια” πρόσθεσε ο Φέντερερ ο οποίος στο 2ο γύρο την Πέμπτη, θα αντιμετωπίσει τον επικίνδυνο Τζο Βίλφριντ Τσόνγκα.

Ήταν η 64η νίκη του Φέντερερ στο Χάλε, σε 71 αγώνες που έχει δώσει στο χορτάρινο τουρνουά και κόντρα στον Τσόνγκα θα προσπαθήσει να προκριθεί για 17η φορά (!) στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Τσόνγκα έχει κερδίσει τα δύο τελευταία ραντεβού τους, σε Μόντε Κάρλο (2016) και Καναδά (2014), ωστόσο ο Φέντερερ έχει το προβάδισμα με 11-6 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

NOVENTI OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

The post Καλιμπράρισμα στο forehand appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα