Ιβανίσεβιτς: “Δεν υπάρχει ελπίδα να παίξει ο Νόλε στο US Open”

16:41 3/8/2022 - Πηγή: Tennis24

Μπορεί να έχει περάσει λιγότερο από μια εβδομάδα από τη στιγμή που ο Νόβακ Τζόκοβιτς, με ανάρτηση-video στα social media δήλωνε ότι δεν εγκαταλείπει τις ελπίδες του για τη συμμετοχή του στο US Open, ωστόσο ο προπονητής του, Γκόραν Ιβανίσεβιτς δήλωσε για μια ακόμη φορά ότι ο Σέρβος δεν έχει καμία ελπίδα για να παίξει στο τελευταίο Grand Slam

της σεζόν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Novak Djokovic (@djokernole)

Ο 21 φορές νικητής σε Grand Slam, συνεχίζει να προπονείται σε σκληρή επιφάνεια προκειμένου να είναι όσο καλύτερα προετοιμασμένος σε περίπτωση που οι ΗΠΑ του δώσουν το “οκ” για να εισέλθει στη χώρα και να παίξει στη Νέα Υόρκη. 

Σύμφωνα με τους ισχύοντες συνοριακούς κανόνες που ορίζει η αμερικανική κυβέρνηση όλοι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι κατά τις covid-19, εκτός αν πληρούν προϋποθέσεις για εδική εξαίρεση, κάτι το οποίο είχε εφαρμοστεί και στη Μελβούρνη τον περασμένο Ιανουάριο για το Australian Open

Ο Τζόκοβιτς με τη σειρά του έχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί για παίξει στο US Open και περιμένει τα καλά νέα από τις ΗΠΑ, με τον ίδιο να αναφέρει ότι το “μοναδικό καλό νέο είναι απλά η άρση του μέτρου.”

Μιλώντας στην ιταλική La Repubblica,ο Ιβανίσεβιτς ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι ο Τζόκοβιτς θα μπορέσει να βρει λύση εγκαίρως για να αγωνιστεί φέτος στην Αμερική. 

“Πάντα υπάρχει ελπίδα. Ο Νόβακ θα κάνει τα πάντα για να βρεθεί εκεί, ίσως με ειδική βίζα. Αλλά έχουμε μπροστά μας μόλις δύο εβδομάδες και προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιτεν θα αλλάξει τα μέτρα πριν ξεκινήσει το τουρνουά.”, δήλωσε.

“Για μένα είναι μια μεγάλη ανοησία. Αν είσαι εμβολιασμένος, αλλά θετικός στον ιό μπορεί να μπεις στις ΗΠΑ. Αν δεν είσαι εμβολιασμένος και αρνητικός σου το απαγορεύουν. Αναμφίβολα υπάρχει πάρα πολύ πολιτική στον αθλητισμό.”

Ο Τζόκοβιτς απουσίασε από μια σειρά τουρνουά στην αρχή της σεζόν, λόγω της στάσης του για τον εμβολιασμό κατά της covid-19. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Νο6 του κόσμου, ωστόσο αν δεν εμφανιστεί στις ΗΠΑ θα υποχωρήσει ακόμη περισσότερο, καθώς πέρσι έφτασε μέχρι τον τελικό του US Open

“Καθώς δεν ήταν εμβολιασμένος, ο Νόλε δεν ήξερε που θα του επιτρεπόταν να παίξει μέχρι το τέλος της σεζόν. Στο Μόντε Κάρλο δεν ήταν έτοιμος, στο Βελιγράδι έμεινε από δυνάμεις στον τελικό, ενώ στο Παρίσι αντιμετώπισε τον Ναδάλ όπου ο Ισπανός ήταν πολύ καλύτερος από εκείνον.”, είπε ο Ιβανίσεβιτς.

“Ουσιαστικά, βρήκε ρυθμό από το τουρνουά της Ρώμης. Εκεί άρχισε να βρίσκει το παιχνίδι του και έφτασε μέχρι την κατάκτηση του Wimbledon.”

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Κροάτης προπονητής φάνηκε απαισιόδοξος για τη συμμετοχή του Τζόκοβιτς στη Νέα Υόρκη, καθώς και την περασμένη εβδομάδα λίγο πριν από την έναρξη του τουρνουά στο Ούμαγκ είχε τονίσει ότι: “Πιο πιθανό είναι να πάρω wild card στο Ούμαγκ και να το κερδίσω, παρά να παίξει ο Νόλε στο US Open.”

To US Open θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 29 Αυγούστου – 11 Σεπτεμβρίου. 

The post Ιβανίσεβιτς: “Δεν υπάρχει ελπίδα να παίξει ο Νόλε στο US Open” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα