Ήρθε η ώρα της NextGen ;

Νόβακ Τζόκοβιτς εναντίον… όλων.

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την έναρξη του US Open και οι προβλέψεις για τον νικητή στο ανδρικό ταμπλό, δίνουν και παίρνουν. Θα γράψει ιστορία με το Calendar Slam ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ή κάποιος από τη νέα γενιά θα τον σταματήσει ;

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος από τώρα, όμως το μόνο βέβαιο, είναι

ότι το φετινό US Open μπορεί να αποτελέσει ένα από τα πιο σημαντικά Majors στην ιστορία.

Ντανίλ Μεντβέντεφ, Στέφανος Τσιτσιπάς και Αλεξάντερ Ζβέρεφ είναι οι τρεις μεγάλες απειλές του Νόλε στη Νέα Υόρκη και έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, να περάσουν το τένις σε νέα εποχή.

Ο Σέρβος έχει κατακτήσει τα τρία Slams του 2021 και αν καταφέρει να στεφθεί πρωταθλητής στο Flushing Meadows, θα ολοκληρώσει με μυθικό τρόπο τη σεζόν του, κάνοντας το ασύλληπτο Calendar Slam. Παράλληλα, θα φτάσει τα 21 Majors τρόπαια και θα προσπεράσει για πρώτη φορά τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ που έχουν από 20.

Ήρθε αυτή η ώρα, ή μήπως ήρθε η ώρα της Next Gen ;

Μέχρι στιγμής φέτος, ο Τζόκοβιτς έχει κερδίσει τους τρεις Grand Slam τελικούς του απέναντι στους Ντανίλ Μεντβέντεφ, Στέφανο Τσιτσιπά και Ματέο Μπερετίνι, σε Μελβούρνη, Παρίσι και Λονδίνο, αντίστοιχα.

Έχει καταφέρει να δαμάσει την ορμή της νέας γενιάς με χαρακτηριστικό τρόπο, όμως θα σταθεί ικανός να πράξει κάτι παρόμοιο στη Νέα Υόρκη, ή θα υποστεί οδυνηρή ήττα, όπως στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, λίγες εβδομάδες πριν ;

Μια σειρά ερωτημάτων που ψάχνουν απαντήσεις. Τα δεδομένα μέχρι στιγμής, όμως, είναι απλά και λένε την αλήθεια.

Αν υπολογίσουμε πως οι Μεντβέντεφ, Τσιτσιπάς και Ζβέρεφ είναι τα τρία υψηλότερα εμπόδια που πρέπει να διαβεί ο Νόλε για να φτάσει στον τίτλο του US Open, τα στατιστικά λένε πως θα τα καταφέρει.

Ο Νο1 τενίστας του κόσμου, μετράει 6-0 υπέρ του στις Grand Slam αναμετρήσεις του απέναντι στους τρεις ηγέτες της Next Gen.

Έχει κερδίσει δυο φορές στην Αυστραλία τον Ντανίλ Μεντβέντεφ (2019 και 2021), έχει κερδίσει δυο φορές στη Γαλλία τον Στέφανο Τσιτσιπά (2020 και 2021) και έχει κερδίσει μια φορά στη Γαλλία (2019) και μια στην Αυστραλία (2021), τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Στις σπουδαιότερες μάχες του δηλαδή, απέναντι στη νέα γενιά, έχει βγει θριαμβευτής. Δεν έχει ηττηθεί από κανέναν εκ των τριών. Άξιο προσοχής, βέβαια, και το γεγονός ότι δεν έχει παίξει κόντρα σε Μεντβέντεφ, Τσιτσιπά ή Ζβέρεφ, στο US Open.

Ο Νόλε μετράει συνολικά 17-8 απέναντι στους τρεις της νέας γενιάς. Έχει υπέρ του όλα τα Η2Η. Κόντρα στον Μεντβέντεφ είναι στο 5-3, κόντρα στον Τσιτσιπά στο 6-2 και κόντρα στον Ζβέρεφ στο 6-3.

Αυτή την περίοδο, πάντως, είναι άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Τζόκοβιτς. Σίγουρα, κατά τη διάρκεια της χρονιάς ήταν απόλυτα σταθερός στους μεγαλύτερους στόχους του, όμως μετά την ήττα από τον Ζβέρεφ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν ξέρουμε σε τι φάση βρίσκεται.

Αντιθέτως, ξέρουμε πως και οι τρεις της νέας γενιάς, αισθάνονται… καλά, το λιγότερο.

Ο Ζβέρεφ προέρχεται από back to back τίτλους σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Σινσινάτι. Ο Μεντβέντεφ κατέκτησε το Τορόντο και έπαιξε ημιτελικά στο Σινσινάτι, ενώ ο Τσιτσιπάς αγωνίστηκε στα ημιτελικά και των δυο Masters. Όχι κι άσχημα, δηλαδή.

Βάση κλήρωσης, ο Ζβέρεφ έχει ίσως το πιο βατό μονοπάτι από τους τέσσερις διεκδικητές. Αντιθέτως, ο Μεντβέντεφ μάλλον έχει τη λιγότερο εύκολη κλήρωση από όλους. Ίσως, βέβαια, να είναι και καλό για τον Ρώσο, μιας και θα βρει ρυθμό από νωρίς.

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τα πιθανά μονοπάτια που θα πρέπει να διαβούν:

Νόβακ Τζόκοβιτς

1R: Χόλγκερ Ρουν
2R: Γιάν Λέναρντ Στρουφ
3R: Νταβίντ Γκοφάν
4R: Άλεξ Ντε Μινόρ
QF: Ματέο Μπερετίνι
SF: Αλεξάντερ Ζβέρεφ
F: Ντανίλ Μεντβέντεφ

Ντανίλ Μεντβέντεφ

1R: Ρισάρ Γκασκέ
2R: Ντομινίκ Κέπφερ
3R: Μάριν Τσίλιτς
4R: Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ
QF: Κάσπερ Ρουντ
SF: Στέφανος Τσιτσιπάς
F: Νόβακ Τζόκοβιτς

Στέφανος Τσιτσιπάς

1R: Άντι Μάρεϊ
2R: Αντριάν Μαναρινό
3R: Κάμερον Νόρι
4R: Κριστιάν Γκαρίν
QF: Αντρέι Ρούμπλεφ
SF: Ντανίλ Μεντβέντεφ
F: Νόβακ Τζόκοβιτς

Αλεξάντερ Ζβέρεφ

1R: Σαμ Κουέρι
2R: Άλμπερτ Ράμος Βινόλας
3R: Αλεξάντερ Μπούμπλικ
4R: Γιάνικ Σίνερ
QF: Ντένις Σαποβάλοφ
SF: Νόβακ Τζόκοβιτς
F: Ντανίλ Μεντβέντεφ

US OPEN MEN’S SNIGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-7h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ήρθε η ώρα της NextGen ; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα