Ηράκλειο: Τριπλή πρόκριση στις “8” και… εμφύλιος

Μιχαέλα Λάκη, Έλενα Χριστοφή και Δήμητρα Παύλου, εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα προημιτελικά του τουρνουά των 15.000$ που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η Λάκη μετά από τη νίκη της κόντρα στην Νο2 του ταμπλό, την Ισραηλινή Νικόλ Κιρίν (6-4, 6-4), ξεπέρασε και το εμπόδιο της Νοτιοκορεάτισσας, Χιγουόν Γουάι με 6-3, 7-5 σε κάτι λιγότερο από

2 ώρες, παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά. 

Η τενίστρια του Φοίβου Μιχαλόπουλου κατάφερε να “σβήσει” 12/15 break-points της αντίπαλου της, με την ίδια να είναι άκρως αποτελεσματική στις ευκαιρίες της για break (6/7).

Στο 1ο set η Λάκη μετέτρεψε το 2-3 σε 6-3 κατακτώντας το σε 49 λεπτά. Στο 2ο η Ελληνίδα τενίστρια αν και βρέθηκε πίσω με 2-5(!), στη συνέχεια κατέκτησε τα επόμενα 5 games φτάνοντας στη νίκη και παράλληλα την πρόκριση.

Στα προημιτελικά η Λάκη θα αντιμετωπίσει την Δήμητρα Παύλου, η οποία μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα 2,5 περίπου ωρών επικράτησε της Ισραηλινής και Νο5 του ταμπλό, Μίκα Ντάγκαν Φρούτστμαν με 6-4, 2-6, 6-4.

Τόσο η Παύλου, όσο και η Φρούτστμαν παρουσιάστηκαν νευρικές από τη γραμμή του σερβίς με την Ελληνίδα τενίστρια να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 7 διπλά λάθη και την Ισραηλινή με 10. 

Με την Παύλου να έχει κατακτήσει σχετικά εύκολα στο 1ο set και την Φρούτστμαν να απαντάει σχεδόν με τον ίδιο τρόπο, η μεγάλη μάχη έγινε στο decider, καθώς η Παύλου έμεινε πίσω με break (1-3), όμως από εκείνο το σημείο και μετά έλεγξε απόλυτα το κορτ. 

Αρχικά πήρε πίσω το χαμένο της σερβίς ισοφαρίζοντας σε 3-3, “χτυπώντας” και πάλι στο 10ο game “σπάζοντας” το σερβίς της Φρούτστμαν και κατακτώντας παράλληλα τη νίκη μετά από 3 match-points. 

Θυμίζουμε ότι Λάκη και Παύλου είχαν βρεθεί αντίπαλες στον τελικό του πανελληνίου πρωταθλήματος με την πρώτη να επικρατεί κατακτώντας τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδος. 

Στην 8άδα του τουρνουά πέρασε και η Έλενα Χριστοφή, η οποία επιβλήθηκε με 6-3, 6-3 της Ισραηλινής και Νο7 του ταμπλό, Βλάντα Κάτιτς μετά από 2 ώρες. 

Η Ελληνίδα τενίστρια πίεσε αρκετά το προβληματικό σερβίς της Κάτιτς, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 7/16 break-points, ενώ παράλληλα και στα 2 sets είχε τον απόλυτο έλεγχο παίρνοντας προβάδισμα (και στις δύο περιπτώσεις) με 3-0.

Στα προημιτελικά η Χριστοφή θα αντιμετωπίσει την Ρουμάνα Λίνκα Νταλίνα Αμάριεϊ, η οποία έκανε την έκπληξη επικρατώντας της Νο1 του ταμπλό της Γιαπωνέζας, Ρίσα Ουτσιγίμα με 3-6, 6-1, 6-0! 

Αργότερα μέσα στην ημέρα η Χριστοφή θα ενώσει τις δυνάμεις της με την Δήμητρα Παύλου, με τις δύο Ελληνίδες να αγωνίζονται στα προημιτελικά του διπλού απέναντι στις Νο. 3 του ταμπλό Εμίλ Γκάλαχερ (Μ. Βρετανία) και Λίαν Τραν (Ολλανδία).

Θάνος Σταθόπουλος 

The post Ηράκλειο: Τριπλή πρόκριση στις “8” και… εμφύλιος appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα