Η Λένα… θυμάται – VIDEO

Η έναρξη του Wimbledon είναι προ των πυλών και η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, Λένα Δανιηλίδου, θυμάται την σπουδαιότερη νίκη της καριέρας της. Φυσικά, δεν είναι άλλη από αυτήν κόντρα στην Τζαστίν Ενάν, το 2005 στο Λονδίνο…

Ποιος θα φανταζόταν, πως το αήττητο σερί 24 αγώνων της Τζαστίν Ενάν, που μετρούσε τέσσερις συνεχόμενους τίτλους στο γυναικείο Tour εκείνη την περίοδο και βρισκόταν στο Νο7 του ταμπλό στο Wimbledon, θα σταματούσε στον 1ο

γύρο του θεσμού.

Πόσο μάλλον, από μια Ελληνίδα, ταλαιπωρημένη και πληγωμένη από τραυματισμούς εκείνο το χρονικό διάστημα και Νο76 του κόσμου πριν την έναρξη του Βρετανικού Major, το 2005.

Κι όμως, η σπουδαία Λένα Δανιηλίδου, κατάφερε να ανακόψει την πορεία της θρυλικής Βελγίδας, στον πρώτο της αγώνα στο Championships, με μια νίκη που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ.

Και πως να την ξεχάσει άλλωστε ; Όπως η ίδια σχολιάζει, είναι η σπουδαιότερη της καριέρας της. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, επικράτησε με 7-6 (8), 2-6, 7-5 της πρώην Νο1 τενίστριας του κόσμου και της “έσπασε” το φοβερό αυτό σερί των 24 αγώνων χωρίς ήττα.

*Δείτε στιγμιότυπα:

Έχουν περάσει 14 χρόνια από τότε, και το ελληνικό τένις έχει ανθίσει περισσότερο από ποτέ.

Με τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη στην πρώτη γραμμή μάχης πια, ως seeded στο φετινό Wimbledon, οι απανταχού Έλληνες φίλοι του αθλήματος κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, ενόψει της έναρξης του τουρνουά την Δευτέρα.

Ποιος να το φανταζόταν…

Η Λένα Δανιηλίδου, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θυμάται την ιστορική αυτή νίκη κόντρα στην Ενάν και με την σειρά της δίνει τις καλύτερες ευχές της στους εκπροσώπους της χώρας μας στο Λονδίνο.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Η Λένα… θυμάται – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα