Η ευκαιρία του – VIDEO

H εντυπωσιακή σεζόν συνεχίζεται για τον 18χρονο Φίλιξ-Οζέρ Αλιασίμ

Στους “16” του Miami Masters, για πρώτη φορά σε ATP Masters 1000 τουρνουά, προκρίθηκε ο Φίλιξ-Οζέρ Αλιασίμ, δίνοντας συνέχεια στα εντυπωσιακά του αποτελέσματα το τελευταίο δίμηνο.

Ο χαρισματικός τενίστας που γεννήθηκε στο Μόντρεαλ και μεγάλωσε στο Κεμπέκ του Καναδά, κέρδισε 7-6(5), 6-4 τον φορμαρισμένο Χούμπερτ Χούρκατς που προερχόταν από τη μεγάλη νίκη στο 2ο γύρο του Μαϊάμι επί

του θριαμβευτή του Indian Wells, Ντόμινικ Τιμ.

Χρησιμοποιώντας όλο το εύρος του ολοκληρωμένου παιχνιδιού του, με εξαιρετικές άμυνες πίσω από τη βασική γραμμή και εντυπωσιακούς winners μέσα απ’το court, ο Αλιασίμ ήταν “βράχος” στις κρίσιμες στιγμές της αναμέτρησης και πανηγύρισε άλλη μια σπουδαία νίκη φέτος, μετά από 1 ώρα και 42 λεπτά αμφίρροπης μονομαχίας.

Το μοναδικό break στο ματς, σημειώθηκε στο τελευταίο game, την ώρα που ο Χουρκάτς σέρβιρε στο 4-5 του 2ου σετ για να παραμείνει στο ματς.

“Ο Χούμπερτ είναι πραγματικά πολύ καλός τενίστας. Ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι και για τους δυο μας. Κάνει πολύ καλά πράγματα και τον σέβομαι πολύ” είπε ο Αλιασίμ και συνέχισε αναφερόμενος στο εντυπωσιακό τελευταίο δίμηνο.

“Μπαίνοντας στο Μπουένος Άιρες, φοβόμουν ότι δεν θα κερδίσω πολλά ματς φέτος. Όμως, μετά το Ρίο άρχισα να πιστευω πολύ στον εαυτό μου και στη δουλειά που κάνω. Όταν έχεις τέτοιες θετικές σκέψεις, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να συγκεντρωθείς στο παιχνίδι σου και να προσπαθείς να βρεις τρόπους να κερδίσεις. Αυτό με κρατάει στο παρόν” υπογράμμισε το παιδί θαύμα του παγκοσμίου τένις που ήδη μετράει 12 νίκες φέτος στο ATP World Tour, τις διπλάσιες από ολόκληρο το 2018 και μετά την πρόκριση στον 4ο γύρο του Μαϊάμι θα μπει στο Top50 (No46) της ATP.

Επόμενος αντίπαλος για τον Φίλιξ-Οζέρ Αλιασίμ, ο πολύ ανεβασμένος φέτος Νικολόζ Μπασιλασβίλι ο οποίος κέρδισε 7-6(3), 6-3 τον Ρόμπιν Χάασε, βγάζοντας 14 άσους στο ματς.

Είναι μόλις η δεύτερη φορά που ο 27χρονος Γεωργιανός, Νο19 της παγκόσμιας κατάταξης, θα δώσει το παρόν σε 4ο γύρο Masters διοργάνωσης, μετά το Σινσινάτι το 2017.

Στο ίδιο quarter, Κύργιος και Τσόριτς θα παλέψουν μεταξύ τους για το εισιτήριο που οδηγεί στα προημιτελικά.

Αν ο Αλιασίμ ξεπεράσει το εμπόδιο του Μπασιλασβίλι και συνεχίσει να δείχνει το εξαιρετικά ώριμο και αποτελεσματικό του πρόσωπο, όλα είναι πιθανά για μια ενδεχόμενη μονομαχία με το Νο1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του θεσμού.

ATP MIAMI OPEN DRAW | OOP (-6h) | TV SCHEDULE

The post Η ευκαιρία του – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα