Η διαφορά Τζόκοβιτς-Αλκαράθ στην κορυφή της κατάταξης

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη Μελβούρνη και να συνεχίσει την Αυτοκρατορία του στο πρώτο Grand Slam της σεζόν, ωστόσο έχει εξασφαλίσει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης τουλάχιστον μέχρι το Όπεν του Ρότερνταμ στις 12 Φεβρουαρίου.

Ο 36χρονος Σέρβος απώλεσε βαθμούς μετά τον αποκλεισμό του στα ημιτελικά του Australian Open από τον Γιάνικ Σίνερ, παραμένοντας στην 1η θέση της ATP

Rankings με 9,855 πόντους.

Δεύτερος, προς το παρόν, είναι ο Κάρλος Αλκαράθ που πρόσθεσε βαθμούς στη συγκομιδή του, παρά τον αποκλεισμό στα προημιτελικά από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με 9,255 πόντους, 600 λιγότερους από τον Νόλε.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ που την Κυριακή θα διεκδικήσει τον δεύτερο Grand Slam τίτλο της καριέρας του, έχει την ευκαιρία να ανέβει στη 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και να ξεπεράσει τον Κάρλος Αλκαράθ, αρκεί να κερδίσει τον Γιάνικ Σίνερ στον τελικό του Australian Open.

Ο Ρώσος αυτή τη στιγμή έχει 8,765 βαθμούς και με τίτλο θα πάει στους 9,465 μόλις 390 πίσω από τον Τζόκοβιτς.

Στην 4η θέση της κατάταξης θα παραμείνει ο Γιάνικ Σίνερ, ανεξαρτήτου αποτελέσματος την Κυριακή, με τον 22χρονο Ιταλό να έχει τώρα 7,610 πόντους ενώ μπορεί να φτάσει μαξ τους 8,310.

Όσον αφορά τον Στέφανο Τσιτσιπά, εξασφάλισε οριακά την παραμονή του στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης, πέφτοντας στο Νο10 με 3,025 βαθμούς, μόλις 55 βαθμούς περισσότερους από τον 11ο Άλεξ ντε Μινόρ.

The post Η διαφορά Τζόκοβιτς-Αλκαράθ στην κορυφή της κατάταξης appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα