Φέντερερ: “Υπέροχο που επέστρεψα στο γρασίδι”

Η επιστροφή, μετά από περίπου 2 χρόνια, του Ρότζερ Φέντερερ στο γρασίδι δεν ήταν και τόσο εύκολη με τον Ελβετό να επικρατεί του Λευκορώσου Ίλια Ιβάσκα με 7-6(4), 7-5 στο πλαίσιο του 1ου γύρου του Noventi Open στο Χάλε.

Ο Ελβετός, εμφανίστηκε ικανοποιημένος γενικότερα με την εμφάνισή του, αλλά και με την επιστροφή του στο γρασίδι, στην αγαπημένη του επιφάνεια. 

“Η αλήθεια είναι ότι είχα δύσκολες στιγμές στο 1ο set, όπου έφτασε σε break-points, οπότε ήταν αρκετά κρίσιμο για να ξεφύγω από αυτά. Αμέσως μετά έπαιξα ένα

καλό tie-break. Εκτιμώ ότι όσο ο αγώνας προχωρούσε τόσο δημιουργούσα περισσότερες ευκαιρίες και άρχισα να χαλαρώνω.”, δήλωσε.

“Γενικά μπορώ να πω ότι σέρβιρα πολύ καλά. Σίγουρα μπορώ ακόμα καλύτερα. Ωστόσο, αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να κάνω την 1η νίκη μου.”

“Είχα ξεχάσει πως είναι να παίζεις στο γρασίδι. Έπαιξα σε σκληρά κορτ, σε χωμάτινα και τώρα παίζω εδώ στο γρασίδι. Είναι υπέροχο να επιστρέφω στο Χάλε μου αρέσει πολύ εδώ.”, τόνισε ο 39χρονος ο οποίος μετράει 10 τίτλους στο συγκεκριμένο τουρνουά. 

Ο πρώην Νο1 του κόσμου, χρειάστηκε 95 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ιβάσκα, ο οποίος μπορεί να μην έχει μεγάλη εμπειρία από τουρνουά στο γρασίδι, ωστόσο ήταν αυτός που πήγε σε τρία σετ τον Ράφα Ναδάλ στην Βαρκελώνη, ενώ ήταν ημιφιναλίστ στο τουρνουά του Μονάχου. 

Ο Φέντερερ, που με αυτή τη νίκη έφτασε στις 10 στα τελευταία 11 παιχνίδια σε αυτό το τουρνουά, θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον νικητή από τη μεγάλη αναμέτρηση του φιναλίστ στο τουρνουά της περασμένης εβδομάδας στην Στουτγκάρδη,  Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Πολωνό Χούμπερτ Χουρκάτς.

NOVENTI OPEN SINGLES DRAW l DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

The post Φέντερερ: “Υπέροχο που επέστρεψα στο γρασίδι” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα