Φέντερερ: “Νιώθω νέος ξανά” – VIDEO

Έτοιμος να κυνηγήσει τον 21ο Grand Slam τίτλο της λαμπρής καριέρας του ο Βασιλιάς

Όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, ο Ρότζερ Φέντερερ θα πάει στο Wimbledon έχοντας στις αποσκευές του έναν ακόμη τίτλο στο αγαπημένο του Χάλε.

Ο 37χρονος Ελβετός, κέρδισε και τον Νταβίντ Γκοφάν στον τελικό του Noventi Open και πανηγύρισε τον 10ο τίτλο του στο Χάλε και 102ο συνολικά στην καριέρα του. Από αυτούς, οι 19 είναι στο γρασίδι και πλέον έχει

μπροστά του λίγες ημέρες για να ολοκληρώσει την προετοιμασία του και να είναι απόλυτα έτοιμος για το μεγάλο ραντεβού στο Wimbledon (1-14 Ιουλίου).

Αμέσως μετά τον τίτλο του στο Χάλε, ο Φέντερερ ανέβασε μια φωτογραφία με το τρόπαιο στο Facebook, γράφοντας “Νιώθω 10 και πάλι”.

Τον άλλον μήνα, τα δίδυμα κοριτσάκια του Φέντερερ γίνονται 10 ακριβώς, όσοι και οι συνολικοί τίτλοι του μαέστρου στο Χάλε.

“Έγινα εγώ 10 πριν από αυτές. Νιώθω και πάλι νέος. Όταν επιστρέψω σπίτι, θα νιώθω και πάλι μεγάλος αλλά σήμερα νιώθω νέος” είπε ο 37χρονος στην εορταστική συνέντευξη Τύπου στο Gerry Weber Stadion.

Μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να φαίνεται εντελώς φυσιολογικό αλλά δεν ήταν ένας εύκολος τίτλος για τον κορυφαίο χορτάρινο τενίστα όλων των εποχών. Χρειάστηκε να κερδίσει στα τρία σετ τους Τσόνγκα και Μπαουτίστα ενώ πήρε στις λεπτομέρειες το εναρκτήριο σετ του τελικού απέναντι στον Γκοφάν.

“Είναι ξεχωριστή στιγμή στην καριέρα μου, ο 10ος τίτλος εδώ. Ειδικά σε αυτό το μέρος που έρχομαι από πολύ παλιά και είναι πολύ επιτυχημένο για μένα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος” δήλωσε.

Πλέον, ο Φέντερερ στρέφει το βλέμμα του στο άλλο αγαπημένο του τουρνουά, στο Wimbledon εκεί όπου μετράει 8 τίτλους.

“Καταρχήν, θέλω να χαρώ αυτόν τον τίτλο. Θα ξεκουραστώ για δύο ημέρες και θα μιλήσω με την ομάδα μου μήπως χρειάζεται επιπλέον ημέρες ξεκούρασης. Ξέρω πως όταν κερδίζω εδώ, τα πηγαίνω καλά και στο Wimbledon. Δεν ξέρω αν γίνεται κάθε φορά αλλά σίγουρα το συναίσθημα είναι θετικό. Ήταν σημαντική εβδομάδα, ειδικά στην ηλικία που είμαι, να ξέρω ότι μπορώ να βγάλω πέντε ματς σε έξι μέρες, δύσκολα ματς και να είμαι φρέσκος την τελευταία Κυριακή. Από αυτή την άποψη, είμαι πολύ αισιόδοξος για τη συνέχεια”

The post Φέντερερ: “Νιώθω νέος ξανά” – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα