Φέντερερ: “Μένει να δούμε πόσο έχει μείνει στη… δεξαμενή”

11:08 6/7/2021 - Πηγή: Tennis24

Ο Ρότζερ Φέντερερ συνεχίζει να βρίσκεται στο Λονδίνο. Την Δευτέρα (5/7) σημείωσε την 4η νίκη του στο φετινό Wimbledon, 2η στα 3 sets και πλέον βρίσκεται στα προημιτελικά για 18η φορά στην καριέρα του, έπειτα από την επικράτησή του απέναντι στον Ιταλό Λορέντζο Σονέγκο. 

Most #Wimbledon QF appearances (all-time)@rogerfederer 18@JimmyConnors 14@DjokerNole 12
Arthur Gore 12@TheBorisBecker 11

ATP Media

Info (@ATPMediaInfo) July 5, 2021

Ο 39χρονος Ελβετός, που τον επόμενο μήνα κλείνει τα 40, έγινε ο γηραιότερος παίκτης, στην εποχή των όπεν, που φτάνει στην προημιτελικά φάση του Wimbledon, αλλά κι αυτός που έχει τις περισσότερες συμμετοχές στους “8”  τόσο στο All England Club, όσο και γενικά σε Grand Slam (58), έχοντας πίσω του τον Νόβακ Τζόκοβιτς (50) και τον Ράφα Ναδάλ (48).

Most #GrandSlam QF appearances (all-time)@rogerfederer 58@DjokerNole 50@RafaelNadal 44@JimmyConnors 41
Roy Emerson 37

ATP Media Info (@ATPMediaInfo) July 5, 2021

Ο Φέντερερ μίλησε μετά το παιχνίδι τόσο αγωνιστικά, όσο και για το πνευματικό κομμάτι δείχνοντας ότι πλέον έχει βρει ρυθμό, αν και δεν είναι σίγουρος για την ενέργεια που του απομένει…

“Σε κάποιο βαθμό είναι ωραίο να βλέπω ότι η δουλειά που έχω κάνει αποδίδει και ότι είμαι σε θέση να παίξω σε αυτό το επίπεδο των best of 5.”, είπε ο πρώην Νο1 του κόσμου. 

“Όταν είσαι νέος δεν αναρωτιέσαι, αλλά εγώ προσωπικά με τη χρονιά που είχα, οι ερωτήσεις είναι συνεχόμενες μέσα μου. Πρέπει να αποδείξω στο εαυτό μου αν πραγματικά μπορώ να το κάνω.” 

“Όταν επέστρεψα ήμουν έτοιμος να χάσω παιχνίδια τα οποία χρησιμοποίησα ως πληροφορίες για μένα για να φτιάξω το σώμα μου τη φυσική μου κατάσταση έτσι όταν έρθω στο Wimbledon να μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι και να είμαι έτοιμος να παίξω 5 sets.”

“Αυτό το συναίσθημα έχω από την αρχή και είναι αρκετά καλό. Τώρα αυτό που απομένει είναι να δούμε πόση ενέργεια έχει μείνει στη δεξαμενή. Είναι σαφές ότι χάρηκα πολύ που κέρδισα στα 3 sets. Ανυπομονώ για τον επόμενο γύρο.”

Ο Φέντερερ αναφέρθηκε και στο γεγονός της κλειστής οροφής (λόγω βροχής) και τη διαφορά που έχει ένα κλειστό κορτ. 

“Ειναι απίστευτη η διαφορά που μπορεί να κάνει η κλειστή οροφή σε σχέση με την ανοιχτή. Πολλοί πιστεύουν ότι όταν παίζεις σε εσωτερικό χώρο οι άσοι έρχονται πιο εύκολα. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι ήταν ένας από τους λόγους που δυσκολεύτηκα στο 1ο set, καθώς μπορείς να γίνεις αρκετά ανασφαλής, όταν δεν έχεις του εύκολους πόντους από το service.”

“Θεωρώ ότι το παιχνίδι μου έχει μια μικρή πρόοδο. Παίρνω τις μπάλες νωρίτερα και προφανώς έχω συνηθίσει τις συνθήκες του κορτ. Ειμαι σε θέση να πάρω περισσότερες μπάλες στην προσέγγιση στο half-volley, όλα αυτά είναι μικρά πράγματα τα οποία όμως στο τέλος της ημέρας κάνουν τη διαφορά.”

Ο Ρότζερ Φέντερερ θα πρέπει να περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα του Ντανιίλ Μεντβέντεφ με τον Χούμπερτ Χουρκάτς που διεκόπη χθες λόγω βροχής και θα συνεχιστεί την Τρίτη με τον Ρώσο να προηγείται με 2-1 sets. 

The last 4R match with [2] @DaniilMedwed leading
[14] @HubertHurkacz 6-2, 6-7(2) 6-3, 3-4, will lead off on Centre Court at 1:30 p.m. Tuesday. The winner will face [6] #Federer in the QFs.

ATP Media Info (@ATPMediaInfo) July 5, 2021

WIMBLEDON MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-2h)

The post Φέντερερ: “Μένει να δούμε πόσο έχει μείνει στη… δεξαμενή” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα