Έτοιμος για το γαλλικό όπεν ο Τζόκοβιτς

Ο Νο1 του κόσμου θα αγωνιστεί αυτή την εβδομάδα στο τουρνουά του Βελιγραδίου, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του δεύτερου γκραν σλαμ της σεζόν. 

Ο Σέρβος αγωνίστηκε και πάλι στο Βελιγράδι ένα μήνα πριν περίπου, με τους διοργανωτές και τον αδερφό του Τζόκοβιτς, Τζόρτζε (διευθυντή της διοργάνωσης), να ανακοινώνει ένα ακόμη τουρνουά στην σέρβικη πρωτεύουσα μετά από τη μετακίνηση του γαλλικού όπεν το οποίο μεταφέρθηκε μια εβδομάδα αργότερα. 

Να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Τζόκοβιτς θα αγωνιστεί σε τουρνουά ακριβώς μια εβδομάδα πριν

από χωμάτινο γκραν σλαμ, κάτι που αναμένεται να προσαρμόσει τις συνήθειές του όσον αφορά τη διατήρηση της φυσικής του κατάστασης. 

“Έχω επικεντρωθεί σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα φυσικής κατάστασης. Δεν κάνω πλέον πολλές ώρες βάρη κλπ. Έχω ένα πρόγραμμα που προφανώς ακολουθώ κατά γράμμα το οποίο φυσικά ολοκληρώνεται με προπόνηση μέσα στο κορτ.”

“Προφανώς εστιάζω περισσότερο στην τελειοποίηση ορισμένων ασκήσεων που ενεργοποιούν συγκεκριμένους μυς και σε κινήσεις που είναι απαραίτητες έτσι ώστε να αισθάνομαι δυνατός και γρήγορος μέσα στο κορτ.”

Ο 34χρονος-πλέον-Τζόκοβιτς θα ξεκινήσει την πορεία του στο δεύτερο τουρνουά του Βελιγραδίου κόντρα στον νικητή από την αναμέτρηση του Ιγκόρ Γκερασίμοφ και του Γερμανού Ματς Μοράιν θέλοντας αυτή τη φορά να φτάσει μέχρι τον τίτλο κάτι που του είχε στερήσει στο Serbia Open ο Ρώσος Ασλάν Καράτσεφ στην ημιτελική φάση.

“Είναι πάντα ξεχωριστό για μένα να παίζω στην Σερβία. Φυσικά είναι ασυνήθιστο να παίζουμε δύο τουρνουά μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Έπαιξα στο Serbia Open πριν από ένα μήνα και τώρα έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη τουρνουά το οποίο αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για όλους μας. Πιστεύω η επιτυχία της κάθε χώρας που ασχολείται με το τένις εξαρτάται από τα πόσα τουρνουά διοργανώνει.”

“Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί βρέθηκα δύο φορές στη χώρα μου και πέρασα αρκετό διάστημα με την οικογένειά μου”, δήλωσε ο Τζόκοβιτς

Όσο για τον τελικό της Ρώμης, αλλά και για το Παρίσι που ακολουθεί ο Νο1 του κόσμου τόνισε: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που έπαιξα στην Ρώμη. Έπαιξα πέντε ώρες το Σάββατο, ενώ μία ημέρα μετά ήμουν ικανός να παίξω άλλες τρεις κόντρα στον Ράφα και ένιωθα ότι θα μπορούσα να παίξω ακόμα περισσότερες.”

“Αυτό ήταν κάτι που με ικανοποίησε πραγματικά και πλέον γνωρίζω ότι είμαι έτοιμος για να παλέψω στα best of 5 παιχνίδια που έρχονται στο Παρίσι όπου πραγματικά θα προσπαθήσω να βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό.”

SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

The post Έτοιμος για το γαλλικό όπεν ο Τζόκοβιτς appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα