Έτοιμος για θρυλικό ρεκόρ

Το ελληνικό ρεκόρ του Λάζαρου Στάλιου από το 1936 θέλει να ισοφαρίσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Να ανεβάσει στροφές και επίπεδο στο παιχνίδι του, καλείται ο Στέφανος Τσιτσιπάς ενόψει του 3ου γύρου στο Γαλλικό Όπεν την Παρασκευή.

Ο 20χρονος πρωταθλητής μας, θα αντιμετωπίσει τον Φίλιπ Κραϊνοβιτς που έχει ταλαιπωρηθεί από αρκετούς τραυματισμούς στα πρώτα στάδια της επαγγελματικής του καριέρας και δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει το χαρακτηρισμό του “επόμενου Τζόκοβιτς” που του είχαν προσδώσει οι συμπατριώτες του (και όχι μόνο).

Στα δύο παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα στο Παρίσι, ο

Τσιτσιπάς δεν έχει καταφέρει να πιάσει τα επίπεδα που ο ίδιος θα επιθυμούσε, όπως δήλωσε και μετά τη δύσκολη νίκη επί του Ούγκο Ντελιέν την Τετάρτη.

“Άρχισα να σκέφτομαι τι πήγε στραβά στο 1ο σετ. Το bathroom break με βοήθησε. Επέστρεψα πιο συγκεντρωμένος πνευματικά και έτοιμος να παλέψω, γνωρίζοντας ότι βρίσκομαι σε δύσκολη θέση. Από τη στιγμή που είχα το σωστό mindset στο ματς, όλα πήγαν καλύτερα. Το 6-0 του 2ου σετ, με βοήθησε ψυχολογικά. Ο αντίπαλός μου πάλεψε στη συνέχεια αλλά ήμουν αποφασισμένος για τη νίκη” δήλωσε ο Στέφανος.

Έτσι, έγινε μόλις ο 3ος Έλληνας τενίστας που προκρίνεται σε 3ο γύρο του Γαλλικού Όπεν, μετά τον Λάζαρο Στάλιο το 1936 και τον Νίκο Καλογερόπουλο σε δύο περιπτώσεις (1965, 1967).

Αν καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Φίλιπ Κραϊνοβιτς, θα ισοφαρίσει το ρεκόρ το Στάλιου το 1936 που αποκλείστηκε στον 4ο γύρο του φημισμένου Grand Slam, από τον Γερμανό Βον Κραμ.

Ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τον 27χρονο Σέρβο, Νο60 της παγκόσμιας κατάταξης.

The post Έτοιμος για θρυλικό ρεκόρ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα