Επίθεση Οπέλκα σε ATP για την υπόθεση Πενγκ

Ντροπιαστική, αλλά χωρίς να του προκαλέσει έκπληξη, χαρακτήρισε τη στάση της ATP ο Ρέιλι Οπέλκα, συνεχίζοντας την σκληρή κριτική, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

Οι σχέσεις Οπέλκα και ATP δεν ήταν ποτέ οι καλύτερες με τον Αμερικανό να στοχοποιεί τον οργανισμό κατηγορώντας τον για “σύγκρουση συμφερόντων.”

Την…έκρηξη, για τον ύψους 2,11 και Νο26 του κόσμου, προκάλεσε η στάση

της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF), η οποία ακολούθησε το παράδειγμα της WTA ανακαλώντας όλα τα τουρνουά στην Κίνα για το 2022. 

Ο πρόεδρος της ITF, Ντέιβιντ Χάγκερττι μπορεί να είχε δηλώσει λίγες ημέρες νωρίτερα από την απόφαση ότι δεν είχε σκέψεις για να αποσύρει τα τουρνουά από την Κίνα λέγοντας χαρακτηριστικά “δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε ένα δις ανθρώπους”, ωστόσο στη συνέχεια ανέτρεψε τις δηλώσεις του αποφασίζοντας να ακυρώσει όλα τα τουρνουά της επόμενης σεζόν στην Κίνα.

Με αυτή την κίνηση η ITF άφησε την ATP ως το τελευταίο διοικητικό όργανο που έμεινε για να λάβει μια απόφαση για το μέλλον των τουρνουά της στην Κίνα. Θυμίζουμε ότι τα τουρνουά της ATP στην Κίνα είναι προγραμματισμένα για το φθινόπωρο. 

Παρά το γεγονός αυτό ο Οπέλκα κάλεσε την ATP να λύσει το θέμα και να πάρει μια ανάλογη θέση παρόμοια με αυτές των ITF και WTA . “Όλοι είναι εκτός, αλλά η ATP… Αρκετά ντροπιαστικό, αλλά όχι έκπληξη.” ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του. 

Τα “πυρά” του Οπλέκα δέχθηκε και το συμβούλιο των παικτών της ATP, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται τόσο ο Ρότζερ Φέντερερ, όσο και οι Ράφα Ναδάλ και Άντι Μάρεϊ.

“Αυτό που είναι ανησυχητικό, αλλά και απογοητευτικό είναι ότι αν όλοι οι παίκτες αισθάνονται το ίδιο πως αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στις δηλώσεις της ATP για την Κίνα; Αυτό σημαίνει ότι είτε η άποψη του συμβουλίου των παικτών δεν ακούγεται, είτε είναι συνένοχοι.”

Whats troubling and disappointing is that if the players all feel the same way how and why is that not being properly represented in the ATPs statement and position on China? It leaves only two questions The player council and player board are not being heard or they r complicit.

— Reilly Opelka (@ReillyOpelka) December 9, 2021

Θάνος Σταθόπουλος

The post Επίθεση Οπέλκα σε ATP για την υπόθεση Πενγκ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα