“Ελιτίστικο” το τένις!

Η μητέρα των Άντι και Τζέιμι Μάρεϊ, Τζούντι, έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη πάνω στο κομμάτι της απήχησης του αθλήματος του τένις.

Είναι μια “πρέσβειρα” του τένις εδώ και πάνω από 30 χρόνια.

Η Τζούντι Μάρεϊ έχει δώσει τον δικό της αγώνα πάνω στην πρόοδο και την εξέλιξη του αθλήματος, όχι μόνο από το γεγονός ότι “ανέθρεψε” δύο πρωταθλητές, τον Άντι Μάρεϊ στα μονά και τον Τζέιμι Μάρεϊ στα διπλά αλλά και από τη διαρκή της δουλειά με μικρά παιδιά ενώ παράλληλα έχει συντελέσει σπουδαίο έργο στην ισότητα αντρών και γυναικών στο άθλημα.

Ωστόσο, η έμπειρη coach

που διδάσκει τένις σε junior τάξεις στην Πορτογαλία αυτήν την περίοδο είναι προβληματισμένη από την απήχηση που (δεν) έχει το τένις στα μικρά παιδιά.

Η ίδια εξηγεί: “Έχω μια τεράστια επιθυμία να πάει το τένις σε ένα ευρύτερο κοινό και αυτή μου η επιθυμία δεν έχει μειωθεί στο ελάχιστο μετά από τριάντα χρόνια. Ίσως έχει βοηθήσει σε αυτό το ότι δεν έχω αναμιχθεί με την πολιτική του αθλήματος ούτε έχω κάποιον θεσμικό ρόλο. Γνώμη μου είναι ότι το τένις μπαίνει σε μια πολύ απαιτητική εποχή”.

“Αντιμετωπίζουμε περισσότερες περισπάσεις για τα παιδιά όπως ποτέ άλλοτε. Οι υπολογιστές και τα social media τα απομακρύνουν από το τένις και πρέπει να τους οδηγήσουμε πίσω. Αν παίξουν τένις και τους φανεί βαρετό ή “κρύο”, λογικό είναι να απομακρυνθούν από αυτό”.

“Η λύση σε αυτό είναι να τους δείξουμε ότι είναι φτηνό και μπορούν να το κάνουν γιατί πάντα το τένις έχει συνδεθεί με την ελίτ και ακόμα αυτό δεν έχει αλλάξει. Οι ατομικές προπονήσεις κοστίζουν πάρα πολύ γιατί πληρώνεις τον προπονητή αλλά και το γήπεδο. Στη χώρα μου, απλά για το γήπεδο πρέπει να πληρώσεις 20 λίρες την ώρα. Γι’αυτό είμαι υπέρ των πολλών ατόμων στο κορτ. Κάνει την προπόνηση πιο φτηνή και πιο διασκεδαστική” ανέφερε η Μάρεϊ που θα συνεχίσει και το 2019 τη δουλειά της πάνω στην εκμάθηση τένις σε μικρά παιδιά.

Κώστας Αϊτάκης

The post “Ελιτίστικο” το τένις! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα