Εκπληκτικός Μητσάκος στην Τυνησία (pics)

Μ’ έναν τίτλο στα διπλά κι έναν τελικό στα μονά ολοκλήρωσε την εξαιρετική του παρουσία στο τουρνουά της ITF juniors κατηγορίας 4 στην Κελίμπια της Τυνησίας, ο Θοδωρής Μητσάκος. 

Ο 17χρονος Έλληνας τενίστας, έχοντας ως παρτενέρ τον Μαλαισιανό Κρίστιαν Αντρέ Σενγκ Λιου, έφτασαν ως τον τελικό της διοργάνωσης ξεπερνώντας στον 1ο γύρο το δίδυμο από την Τυνησία, Τσικ/Μπουμπάκερ με

6-3, 6-2, ενώ στα προημιτελικά οι Νο3 του ταμπλό κέρδισαν και τους Ντούλστ (Βέλγιο)/Γκρίσκτι (Μάλτα) με το ίδιο ακριβώς σκορ. 

Η εντυπωσιακή πορεία των Μητσάκου και Λιου συνεχίστηκε και στα ημιτελικά αποκλείοντας τους Κινέζους Ντουάν/Γκάο με 6-2, 6-3, ενώ στον τελικό τα πράγματα μπορεί να ήταν πιο δύσκολα απέναντι στους Νο2 του ταμπλό, Γιε (Κίνα)/Γιακόμπ (Βέλγιο), οι οποίοι προηγήθηκαν στα sets, όμως Μητσάκος και Λιου κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή φτάνοντας στο 5-7, 7-4, 10-8, κατακτώντας τον τίτλο! 

Ωστόσο, ο 5 φορές πρωταθλητής Ελλάδος, σημείωσε μεγάλες εμφανίσεις και στα απλά, εκεί όπου πραγματικά έδειξε πολλά πράγματα κυρίως σε πνευματικό επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα 3 πρώτα παιχνίδια ολοκληρώθηκαν στα 3 sets και όλα είχαν δραματική εξέλιξη. 

Στον 1ο γύρο ο Μητσάκος ξεπέρασε το εμπόδιο του Τυνήσιου Γιεσίν Κερουάτ με 3-6, 6-2, 7-5, ενώ στην επόμενη φάση επικράτησε και του Βέλγου Γκιγιέμ Ζακόμπ με 7-6(3), 4-6, 6-4.

Ο 17χρονος, πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά, όπως είχε κάνει και στο τουρνουά (ίδιας κατηγορίας) στην Λάρνακα τον περασμένο Απρίλιο, επικρατώντας αυτή τη φορά του Σλοβάκου Άλφρεντ Αλμάσι με 6-4, 4-6, 6-2. 

Το μοναδικό παιχνίδι που τελείωσε στα 2 sets, πριν από τον τελικό, ήταν εκείνο του ημιτελικού απέναντι στον 17χρονο Βρετανό, Φρέντι Ρίνταουτ, τον οποίον και κέρδισε με 7-6(5), 6-3. 

Στον τελικό ο Μητσάκος έπαιξε κόντρα στον Κινέζο και Νο5 του ταμπλό, Μάι Γκάο, τον οποίον μαζί με τον Λιου είχε κερδίσει και στα ημιτελικά του διπλού. 

Ωστόσο, ο Έλληνας τενίστας λύγισε από τον κατά ένα χρόνο μεγαλύτερο αντίπαλό του, γνωρίζοντας την ήττα με 6-1, 6-4, αλλά αποχωρώντας από την Τυνησία έχοντας πραγματοποιήσει μια καταπληκτική εβδομάδα. 

The post Εκπληκτικός Μητσάκος στην Τυνησία (pics) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα